Katar Basbakani Al Thani, Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Ile Görüstü

Katar Basbakani Seyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenen COP28 Iklim Zirvesi için geldigi Dubai’de, Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron ile bir araya geldi.

Katar Basbakani Al Thani, Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Ile Görüstü
Katar Basbakani Seyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Birlesik Arap Emirlikleri’nde Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron ile görüstü. Dubai sehrinde düzenlenen COP28 Iklim Zirvesi oturumunun arasinda gerçeklesen görüsmede, Gazze ve isgal altindaki Filistin topraklarindaki son gelismelerin yani sira kalici ateskesin yollarinin masaya yatirildigi belirtildi. Katar’in gerilimi azaltma çabalarini sürdürmeye kararli oldugunu belirten Al Thani, insani aranin ardindan Israil bombardimaninin yeniden baslamasinin “arabuluculuk çabalarini karmasiklastirdigini ve Gazze Seridi’ndeki felaketi daha da kötülestirdigini” ifade etti.

Katar’in basta kadin ve çocuklar olmak üzere sivillerin hedef alinmasini kinayan tavrini yineleyen Al Thani, yardim akisi için insani koridorlarin açilmasi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA