Eglence Yerinde 4 Kisiyi Vurdu, 'Halüsinasyon Görmüs Olabilirim' Dedi

Samsun’da eglence mekanina silahli saldiri düzenleyerek 4 kisiyi yaralayan sahis, yargilandigi mahkemede "halüsinasyon görmüs olabilecegini" ileri sürerek ates ettigini söyledi.

Eglence Yerinde 4 Kisiyi Vurdu, 'Halüsinasyon Görmüs Olabilirim' Dedi
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvari’nda bulunan bir eglence mekaninda Mayis ayinda gece saat 23.50 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ticari taksi ile is yerinin önüne gelen saldirgan, tabancayla ates açarak kaçti. Silahli saldirida E.S.K., M.Ö., B.D. ve V.K. yaralandi. Yaralilar, ambulanslarla Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi ve özel bir hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Kafasindan vurulan müsterilerden E.S.K. yogun bakim servisinde tedavi altinda alindi.

Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, silahli saldiriyi düzenleyen A.Y.’yi (22) Kavak ilçesinde yakalayarak gözaltina aldi. A.Y. çikarildigi mahkemece tutuklandi. A.Y. tutuklandiktan 3 gün sonra da olayi azmettirdigi iddia edilen M.O. da gözaltina alinip çikarildigi mahkemece tutuklandi.

A.Y. ve M.O. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahallesi’nde dava açildi. Davanin ilk durusmasinda olayda yaralanan 4 kisi durusmada hazir bulunurken, A.Y. ve M.O. durusmaya tutuklu bulunduklari Erzurum Dumlu Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Kendini savunan silahli saldirgan A.Y., "Samsun’a eglenmek için geldim. Bir baska bir eglence yerine gidecektim, pahali diye gitmedim. Taksi ile olay yerine gittim. 3.5 ay önce baska bir barda yasadigim hadiseler aklima geldi. Burayi orasi zannettim. Uyusturucu madde etkisindeydim. Yanimda silah vardi. Taksi soförüne yanasmasini söyledim. Kapida takim elbiseli insan gördügümü zannenettim. Daha önce bana saldiranlar zannettim. Halüsinasyon görmüs olabilirim. Ben ates ettigimde taksinin içindeydim. 6-7 el ates ettim. Ates ettigimde mekanin içini göremiyordum" dedi.

Olayi azmettirdigi iddiasiyla tutuklanan M.O. ise suçlamalari kabul etmeyerek, silahli saldirgani daha önce hiç görmedigini ve kendisini tanimadigini, suçsuz oldugunu ve beraatini istedigini söyledi.



Olayda yaralanan 4 kisi de saldiriyi ve ates edeni görmediklerini ve sikayetçi olduklarini belirtti.

M.O.’nun tahliyesine karar verilirken, durusma 16 Ocak’a ertelendi.
Kaynak: İHA