Baskan Aktas Açiklamasi Yaralari El Birligiyle Saracagiz
Bursa’nin Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi’nde siddetli yagis sonrasi olusan selin yaralarini sarma çalismalari devam ederken, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise gece Ankara dönüsü, çalismalari yerinde inceledi. Can kaybi olmamasinin en büyük teselli oldugunu belirten Baskan Aktas, "Maddi hasarlar var. Insallah yaralari el birligiyle saracagiz" dedi.

Tirilye’de siddetli yagis sonrasi olusan sel ve taskin sebebiyle bazi ev, is yeri ve araçlarin hasar gördügünü kaydeden Baskan Aktas, "Ekiplerimiz ilk andan itibaren bu hasarlari tamir etmeye çalisiyor. Itfaiye, Zabita, Ulasim, Park ve Bahçeler Dairesi, BUSKI ve Tarim Peyzaj A.S’den 344 personel ve 106 araç ile müdahale ettigimiz bu olayda herhangi bir can kaybi olmamasi en büyük tesellimiz. Evet hasarlar var, insallah onlari da giderebilmek adina büyük bir gayret içerisinde olacagiz" dedi.
Yaralari saracagiz
AFAD’in yaptigi tespitlere göre Tirilye’de taskin sonucu 63 is yeri, 21 ev ve 33 araçta maddi zarar olustugunu dile getiren Baskan Aktas, "Yine Bursa genelinde gece boyunca devam eden asiri yagislar sonucu; Gemlik’in Karacaali, Kumsaz, Kumla, Sükriye mahallelerinde, merkez Osmangazi, Yildirim, ve Nilüfer ana arter ve mahallelerinde, Orhangazi’nin Ortaköy, Yeniköy, Gemiç, Karsak, Mahmudiye, Mustafakemalpasa’nin Yenikizilelma, Büyükorhan’in Karaçukur ve Danaçali, Karacabey’in Ballikaya Mahallesi’nde yagistan etkilenen ev, is yeri ve araçlar oldu. Bu olaylara ilgili bütün birimlerimizden toplam 505 personel ve 174 araç ile gerekli müdahaleler yapildi ve yapilmaya devam ediliyor. Bu çerçevede; Bursa genelinde 149 olaya müdahale ettigimizi belirtmek isterim. Hem Tirilye’de yasayan vatandaslarimiza hem de diger ilçelerimizde yagistan etkilenen hemsehrilerimize geçmis olsun. Rabbim bizleri her türlü afetten korusun. Gerekenleri insallah AFAD’la birlikte yapacagiz. Yaralari el birligiyle saracagiz" diye konustu.
