2023 Yili Akademik Izleme Ve Degerlendirme Toplantilari
Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi çerçevesinde birim yöneticileri ve akademisyenlerin katilimiyla gerçeklestirilen 2023 Yili Akademik Izleme ve Degerlendirme Toplantilari Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli baskanliginda devam ediyor.

Arastirma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüsüm çalismalari, akademik performans sonuçlarinin degerlendirilmesi ve TÜBITAK yetkinlik analizi seklinde 4 baslik halinde gerçeklesirken, sunumlarda gelisme ve tikanmalar da izleniyor.
Dekanlar ve müdürlerle bir araya gelerek belirlenen yol haritasina yönelik gidisatin ne asamada oldugunun gözlemlenecegini aktaran Rektör Çomakli, veriler dogrultusunda basarili bulunan yerleri ve gelistirilmesi gereken yönlerin tespit edilecegini, ayrica fakülte ve meslek yüksekokullarinda yapilan çalismalarin da geri dönüslerinin alindigini söyledi.
Söz konusu toplantilarin, Atatürk Üniversitesinin markalasmasina önemli katkilarinin olduguna deginen Rektör Çomakli sunlari söyledi: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüstüren ve ürettigi bilimi toplumun yararina sunan arastirma odakli üniversite olma hedefiyle çalismalarimizi yürütüyoruz. Gelistirilen yeni projeler ve yapilan çalismalarla her alanda bulundugumuz siralamalardan daha yukari çikmayi hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin yaptigi çalismalar hem aidiyet duygusunun gelismesine hem de çalismalarin niteliginin yükselmesine olumlu yönde katki sunuyor” dedi.
