Üniversite Ögrencileri Filistin'e Destek Için Bir Araya Geldiler

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepkiler çig gibi büyüyor. Üniversiteli Aktif Gençlik (ÜNIAK) üyesi ögrenciler, saldirilari kinamak amaciyla sessiz yürüyüs ve basin açiklamasi yapti.

Üniversite Ögrencileri Filistin'e Destek Için Bir Araya Geldiler
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleskesindeki Genç Ofis önünde bir araya gelen ögrenciler, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepki gösterdi.

Ellerinde "Filistin’de Zulme Dur De", "Savas Degil Soykirim", "Filistin Elbet Özgür Olacak" yazili pankartlar ile Türk ve Filistin bayraklari tasiyan ögrenciler, Genç Ofis önünden yasam merkezine kadar sessiz yürüyüs gerçeklestirdi.

Grup adina konusma yapan Trakya Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sinif ögrencisi Elif Negis, günlerdir Gazze’den aci feryatlarin yükseldigini ifade etti.



"Israil tarihe bir kez daha adim kara leke ile yazdirmistir"

Günlerdir Gazze’den yükselen aci feryatlara, akan onca masum kana, dökülen göz yaslarina seyirci kalmadiklarini ve saldirilara dur demek için toplandiklarini söyleyen Negis, "1948 yilindan bu yana devam eden çatismalarim kroniklesmis bir hal aldigi Filistin’de, katil Israil 7 Ekimden bugüne küresel vicdani derinden yaralayan, çok sayida sivil can kaybinin yasandigi yeni bir çatisma ortami olusturmustur. Her karis topraginin yogun bombardimana tabi tutuldugu, orantisiz gücün, savaslarda dahi kullanimi yasak olan fosfor bombalarinin kullanildigi, en temel insan haklarinin dahi hiçe sayildigi, insanlik onurunun ayaklar altina alindigi Filistin’de, Israil tarihe bir kez daha adim kara leke ile yazdirmistir. Gazze’deki yasli, çocuk, kadin her bir sivilin su ve gida dahil temel ihtiyaçlari edinmelerini bile engelleyen zalim Israil’in bu gaddarliklari karsisinda ne yazik ki sözde insan haklari savunuculari sus pus olmus hatta kimileri Israil’e destek için siraya gelmistir" ifadelerine yer verdi.

"Netenyahu Hükümeti soykirim suçu isledi"

Israil tarafindan açik hava hapishanesine çevrilen Gazze’de bugün dahi hastanelerin bombalanmaya devam ettigini ve Netenyahu Hükümeti’nin soykirim suçu isledigini söyleyen Negis, "Savas hukuku, insan haklari ihlal ediliyor, uluslararasi hukuk taninmiyor ve tüm bunlar dünyanin gözü önünde yapiliyor. Bu durum, Israil’in gerek bugün gerekse yarim insanlik için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit oldugunu ortaya koymaktadir. Bu vatanin gençleri hem kültürü hem de uluslararasi degerlere olan bagliligin bir sonucu olarak Gazze’de yapidan insan haklari ihlallerinin dimdik karsisindadir Altini çizerek tekrar ifade ediyoruz, Bugün Anadolu’nun her bir kösesinde milyonlarca genç Gazze’de yavrusunun cenazesini kucagina almis bir annenin yüregindeki siziyi en derinden hissetmekte, bu zulme katki sunan kim varsa hesabini tutmaktadir. Her zaman mazlumlarin savunucusu oldugumuzu, insanlik ve hukuk bilmez canilerin karsisinda olacagimizi belirterek, SayStop diyerek haykiriyoruz" seklinde açiklamada bulundu.

Açiklamanin ardindan ögrenciler, Balkan Yerleskesindeki yasam merkezine kadar sessizce yürüyerek eylem yapti.
Kaynak: İHA