Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açik Yapit' AKM'de Sergilendi

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan eseri “Açik Yapit”, Cumhuriyet’in 100. yil kutlamalari kapsaminda Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin begenisine sunuldu. Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime açilan “Açik Yapit”, 19 Kasim’a dek ziyaret edilebilecek.

Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açik Yapit' AKM'de Sergilendi
Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan eseri “Açik Yapit”, Cumhuriyet’in 100. yil kutlamalari kapsaminda Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin begenisine sunuldu. Cumhuriyet’in 100. yilina özel olarak Kültür ve Turizm Bakanligi özel daveti ile ziyarete açilan esere sanatseverler ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

“Son 20 yilin en etkili eserlerinden biri oldu”

Açik Yapit, Haziran 2023’te Londra Bienali’nde tarihi Somerset House’un avlusunda sergilenmesinin ardindan 47 ülke ve 22 üniversite arasindan seçilerek “Public Award”i kazanmisti. Bu teatral anit, çesitli çagdas sanat otoriteleri tarafindan “Son Anit” olarak yorumlanarak sergilendigi ilk günden itibaren uluslararasi basinda önemli bir yer edindi.

Eseri görmek için Karabük’ten geldigini söyleyen uzman sanat tarihçisi Büsra Nur Altan, “Bu eser hem dünya çapinda ödül almis olmasi sebebiyetiyle hem de metal malzemenin kullanimi açisindan benim için önemliydi. O yüzden görmek için çok güzel bir eser olmus. Melek Hanim’i tebrik ediyorum. Ben demirin sehri Karabük’ten geliyorum bu eseri görmek için. Eserde metal malzemeden yapildigi için kendi sehrimle özdestirdim” diye konustu.

Kaynak: İHA