ABD Disisleri Bakani Blinken'dan Netanyahu'ya 'Sivillerin Korunmasi' Çagrisi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile yaptigi görüsmede, Israil’i sivillerin zarar görmesini önlemek için mümkün olan her türlü tedbiri almaya çagirdi.

ABD Disisleri Bakani Blinken'dan Netanyahu'ya 'Sivillerin Korunmasi' Çagrisi
Israil ve Filistin arasinda 7 Ekim’de baslayan çatismalardan bu yana 3’üncü kez geldigi Israil’de Basbakan Binyamin Netanyahu ve Savas Kabinesi ile bir araya geldi. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Bakan, ABD’nin Israil’in uluslararasi insancil hukuka uygun olarak kendisini terörist siddetten koruma hakkina verdigi destegi bir kez daha teyit etti ve Israil’i sivillerin zarar görmesini önlemek için mümkün olan her türlü tedbiri almaya çagirdi” denildi.

Blinken ve Netanyahu’nun Gazze Seridi’ndeki tüm esirlerin serbest birakilmasi yönelik çabalari ele aldiklari aktarilan açiklamada, görüsmede ayrica Gazze Seridi’ne yönelik insani yardimlarin hizlandirilmasinin da ele alindigi ifade edildi. Açiklamada “Bakan, herhangi bir askeri operasyon öncesinde güney Gazze’deki sivillerin korunmasina yönelik ihtiyaçlarin dikkate alinmasinin zorunlulugunu vurguladi ve Bati Seria’daki Filistinlilere yönelik siddetten asirilik yanlisi yerlesimcileri sorumlu tutmak için acil adimlar atilmasi çagrisinda bulundu” denildi.

Açiklamada, Bakan Blinken’in iki devletli çözüme yönelik somut adimlar atmaya kararli oldugu yinelendi.

Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile de bir araya gelen Bakan Blinken, Israil’deki temaslarinin ardindan Filistin’e geçerek Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA