Vladimir Putin'den 'Aleykümselam' Cevabi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Müslüman din adamlariyla gerçeklestirdigi toplantida Rusya Müslümanlari Ruhani Meclisi Baskani Müftü Albir Kurganov’un “Selamünaleyküm” sözüne, “Aleykümselam” diyerek karsilik verdi.

Vladimir Putin'den 'Aleykümselam' Cevabi
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya Müslümanlari Ruhani Meclisi üyeleri ile bugün toplanti yapti. Ortadogu’daki olaylarin yani sira Rusya’daki Müslümanlarin durumunun da ele alindigi toplantida Vladimir Putin’e soru sormak için ayaga kalkan Rusya Müslümanlari Ruhani Meclisi Baskani Müftü Albir Kurganov, “Selamünaleyküm” diyerek sözlerine basladi.

Vladimir Putin ise Kurganov’a “Aleykümselam” diyerek karsilik verince salondaki katilimcilardan büyük alkis aldi.

Putin konusmasinda, Filistin-Israil çatismasina karsi Filistinli sivillerin gördügü zarardan bahsederek, “Orada (Gazze’de) yasanan dehset dogrultusunda bir kivilcim yakmak kolay oluyor. Aci çeken, kanlar içindeki çocuklara baktiginizda yumruklarinizi sikiyorsunuz ve gözleriniz yasariyor. Herhangi normal bir insanin da buna tepkisi böyle olur. Eger böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur. Tas kalplidirler” dedi.



“Operasyonlara mecbur birakildik”

Ukrayna’daki savasla ilgili de konusan Putin, Rusya’nin askeri operasyonlara mecbur kaldigini ifade ederek, “Makineli tüfegi ortaya çikarmadan önce su düsünülmeli. Baska seçenek var miydi? Hayir, olmadi. Baska seçenegimiz yoktu. Çünkü zaten saldiriya ugradik” seklinde konustu.

Kirim’in ilhaki konusunda da Ukraynali politikacilari elestiren Putin, “2014’deki darbenin ardindan (Ukrayna’daki halk ayaklanmasi) asiriliklarla ve Rus olan her seyi yok etmeye basladilar. Bize, orada yasayan insanlar için ayaga kalkmaktan baska bir sey yapamayacagimiz bir seçenek sundular. Ayni sey daha sonra Donbass ve Novorossiya’da da oldu. Insanlari bu Nazi pisliginden korumamiz gerekiyordu” diye konustu.

Kaynak: İHA