Nevsehir Belediye Meclisi Israil'i Kinadi

Nevsehir Belediyesi Meclisi Kasim Ayi Toplantisinda Israil’in Filistin’e yönelik uluslararasi hukuka ve sözlesmelere aykiri saldirilarini arttirarak sürdürmesi kinandi.

Nevsehir Belediye Meclisi Israil'i Kinadi
Nevsehir Belediye Meclisi, 5393 sayili Belediye Kanunun 20. maddesi geregi, gündem maddelerini görüsüp, karara baglamak üzere Belediye Meclis Toplanti Salonunda toplandi. Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya AK Parti, MHP ve IYI Partili meclis üyeleri ile birlikte Belediye Baskan Yardimcilari Nafiz Dirikoç, Ersin Erol ve Furkan Feralan katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran; “Nevsehir Belediye Meclisi olarak, insan haklarina, uluslararasi hukuka ve insanlik degerlerine aykiri olan Israil’in Gazze’ye uyguladigi kusatmayi, soykirimi ve ablukayi kabul edilemez buluyoruz. Israil, savas hukukuna aykiri olarak Filistinli kardeslerimizin, sivillerin, yaslilarin, çocuklarin, kadinlarin, hastalarin üzerine hastanelere, okullara, camilere, pazar yerlerine bombalar yagdirarak insanlik tarihine kara bir leke olarak geçen bir savas suçu islemektedir. Saldirilarda hayatini kaybeden Filistinli kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Meclisimizin ortak karari ile Filistin’i kan ve gözyasina bogan Israil’i siddetle kiniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA