Baskent'te Tarihi Eser Kaçakçilarina Operasyon

Ankara’da tarihi eser kaçakçilarina yönelik düzenlenen operasyonda Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanli dönemlerine ait 4 bin 212 adet altin, gümüs ve bronz sikke ile 893 adet arkeolojik ve etnografik nitelikte obje ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kisi gözaltina alindi.

Ankara Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan yapilan kapsamli ve titiz çalismalar neticesinde, Ankara Kalesi civarinda etnografik ve arkeolojik eserlerin bulundugu ikamet ve depolar tespit edildi. Polis ekipleri tarafindan düzenlenen es zamanli operasyon neticesinde; Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanli dönemlerine ait milyonlarca dolar degerinde 4 bin 212 adet altin, gümüs ve bronz sikke ile 893 adet arkeolojik ve etnografik nitelikte obje ele geçirildi. Ayrica operasyonda, 4 adet etnografik nitelikte olan tabanca ile 1 adet ruhsatsiz tabanca ve 109 adet fisek ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kisi gözaltina alindi.

Gerekli islemlerin ardindan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi müdürlüklerine teslim edilerek, Kültür ve Turizm Bakanligi Envanterine kazandirilacak.
Kaynak: İHA