Hatay'da Prefabrik Is Yeri Esnafi Halinden Memnun

Kahramanmaras merkezli depremlerde is yerlerinde hasar olusan Hatay’in Samandag ilçesindeki esnaf, devlet destegiyle kurulan ahsap prefabriklerde faaliyet gösteriyor.

Hatay'da Prefabrik Is Yeri Esnafi Halinden Memnun
Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat’taki afette is yeri yikilan veya agir hasar gören esnaf için Eskisehir Valiligi, Hatay Valiligi ve Samandag Kaymakamligi isbirliginde "Eskisehir Çarsisi" olusturuldu.

Ilçeye bagli Atatürk Mahallesi’nde bulunan Eskisehir Çarsisinda 25 prefabrik is yerinde bulunan esnaf çarsi yöneticisi Malik Kazan, "Samandag Kaymakamligi ve Hatay Valiliginin koordinesinde, Eskisehir Valiligi destekleriyle küçük isletmeleri tekrar canlandirmak için Eskisehir Çarsi’si açildi. Çarsida bulunan isletmelerin çogu agir hasarli ya da yikilmis is yerleriydi. Burada toplamda 25 is yeri bulunmakta olup her biri aktif olarak çalismaktadir. Çarsi konumunun ulasilabilirlik açisindan uygun yerde olmasi esnaf açisindan avantaj olusturmaktadir. Hatay Valiligi ve Eskisehir Valiligi’ne kendim ve diger esnaf arkadaslarim adina bu is yerlerinin bize tahsis edilmesindeki destekleri için tesekkür ediyorum" dedi.

Çarsi esnafi Tahsin Oktay ise, "Depremde isletmem yikildi deprem sonrasi Samandag Kaymakami, Hatay Valisi ve Eskisehir Valisi’nin destegiyle kurulan Eskisehir Çarsisi’nda devam etmeye basladim. Çarsi içinde bulunan çesitli is kollarina destek olmasi adina halkimizin çarsiyi ziyaret etmeleri için davet ediyorum. Kaymakamimiz Emre Dündar’in eksiklerini tamamlayip, sartlari iyilestirmesiyle çarsi daha da güzellesecek" diye konustu.

Kaynak: İHA