Üretici Kadin Standindan Kendi Markasini Kurdu

İçel Büyüksehir Belediyesinin, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi bünyesinde kentin birçok noktasinda kurdugu ‘üretici kadin stantlari’ ile kadinlar gelir elde ederken, üreticilerin taninirliklari da artmaya devam ediyor. El emegiyle ürettigi seramik esyalarini üretici kadin stantlari sayesinde satarak gelir elde eden ve zaman içerisinde müsterisi artan seramik sanatçisi Özlem Yilmaz, kurdugu kendi markasiyla evde üretim yapan diger kadinlara da örnek oldu.

Üretici Kadin Standindan Kendi Markasini Kurdu
Alisveris yapanlarin sadece seramik degil, geri dönüstürülebilir pek çok farkli ürünü de talep ettigini kaydeden Yilmaz, özellikle sürdürülebilir ürünlere olan talepleri karsilayabilmek adina, kadinlarla bez ve file çantalar üretmeye basladiklarini ifade etti.

"Annemin file çantasindan yola çikarak, file ve bez çanta üretmeye basladim"

Kadin emeginin kendi magazasinda da görünür olmasi ve taleplerin karsilanmasi için çalismalara basladigini belirten Yilmaz, “‘Bez çantalari nasil kombinleyebilirim?’ derken, annemin file çantasindan yola çikarak, file ve bez çanta üretmeye basladim” dedi.

Halk Egitim Merkezindeki egitmenlerle iletisime geçtigini söyleyen Yilmaz, sürdürülebilir çalismalar yapan bir egitmenle ortak olarak bir marka kurduklarini vurguladi.

Karaduvar’da balikçilar için file çantalar yapan kadinlarla yola çiktiklarini belirten Yilmaz, “Burada kadinlarin üretime destek olmasini sagliyorum. Çünkü burada üretilen her sey satildigi zaman, direkt onlarin kesesine geri dönüyor. Hem ben kazaniyorum, hem onlar kazaniyor. Yani hep beraber, kazan-kazan iliskisi içerisindeyiz ve bunu hep birlikte yapiyoruz” sözlerine yer verdi.

Marka haricinde, stüdyosunda sadece kadin emegi ürünleri bulundurdugunun altini çizen Yilmaz, kadinlarla birlikte büyümeyi hedefledigini vurguladi. Üretimin her asamasinin ise sürdürülebilir ürünlerle olmasi için ham maddeleri arastirdiklarini kaydeden Yilmaz, “Bir kere bunlarin hem sürdürülebilir olmasi, hem de dogaya zarar vermeyen içeriklerden olusmasi gerekiyor. Özellikle keten çantalar kullaniyor ve kanvas çantalar yapiyoruz. Çünkü geri dönüsüm bizim için çok önemli. Ben burada bütün atiklarimi da topluyor ve belediyemizin geri dönüsümüne yolluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA