Kütahya Ve Istanbul'da Suç Örgütü Operasyonu Açiklamasi 10 Tutuklama

Kütahya merkezli iki ilde suç örgütüne yönelik operasyonda, gözaltina alinan 12 süpheliden 10’u tutuklandi. Operasyon çerçevesinde yapilan aramalarda 3 adet tabanca 18 adet fisek, toplam degeri 272 bin TL olan 10 adet senet ele geçirildi.

Kütahya Ve Istanbul'da Suç Örgütü Operasyonu Açiklamasi 10 Tutuklama
Il genelinde Kütahya Siber Sube Müdürlügü, KOM Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü, Asayis Sube Müdürlügü ile yapilan müsterek çalismalarda "örgütlü suçlar ve nitelikli yagma" suçlarinin önlenmesine yönelik projeli dosya çerçevesinde teknik ve fiziki çalismalar neticesinde 22 Kasim ve 26 Kasim 2023 tarihlerinde Kütahya merkezli Kütahya merkez ve Istanbul’da operasyon yapildi. Yapilan aramalarda 3 adet tabanca 18 adet fisek, toplam degeri 272 bin TL olan 10 adet senet ele geçirildi. Ayrica toplam degerleri 3 Milyon TL olan 1 adet ev ve 1 adet otomobile suçtan elde edilen gelir çerçevesinde el konuldu. Müsteki olabilecegi degerlendirilen 25 sahis tespit edilip, ifadeleri alindi.

Sorusturma çerçevesinde adli makamlara sevk edilen 12 süpheli sahistan H.B. ve K.A. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, O.K., A.K., I.E., S.I., Y.T., K.D.,R.K., A.A., B.K. ve E.D.G. isimli süpheliler çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA