Il Saglik Müdürü Polat, 'En Ücra Köylerimize Saglik Hizmeti Götürüyoruz'

Mobil Saglik Ekipleri ile hastalarin ayagina gittiklerini belirten Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “2 araç, bir doktor ve 5 saglik personelinde olusan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize saglik hizmeti götürüyoruz” dedi.

Il Saglik Müdürü Polat, 'En Ücra Köylerimize Saglik Hizmeti Götürüyoruz'
Elazig Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, sehir genelinde süren Mobil Saglik Taramasi hizmeti hakkinda bilgi verdi. Polat, 2020’de Elazig merkezli meydana gelen deprem ve hemen akabinde tüm dünyayi etkisi altina alana pandemi ile mücadeleye ragmen köylere yönelik Mobil Saglik Taramasi hizmetlerinin devam ettigini söyledi.



Mobil Saglik Ekipleri ile hastalarin ayagina gittiklerini dile getiren Prof. Dr. Cahit Polat, “2 araç, bir doktor ve 5 saglik personelinde olusan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize saglik hizmeti götürüyoruz. Yasanan depremler ve pandemi sürecinde bile kirsaldaki tüm hastalarimizin taleplerine cevap verdik ve müdahalede bulunduk. Talep ve ihbarlarin disinda rutin saglik taramalarimiz devam etmektedir. Eylül ayi itibari ile Müdürlügümüz, Merkez Toplum Sagligi Merkezi organizasyonunda 135 köye yönelik saglik taramasi tamamlanmistir. Mobil ekiplerimiz simdiye kadar yaklasik 6 bin 500 kilometre yol kat ederek, 6 bin 661 vatandasimiza ihtiyaçlarina göre kisisel danismanlik, yatalak veya tedavisi devam eden bin 812 hastaya tansiyon ölçümü, 148 kan sekeri ölçümü, 663 pansuman ve 671 hasta vatandasimiza da yerinde enjeksiyon hizmeti verilmistir. Halk arasinda gezici ekip olarak bilinen arkadaslarimizla muayene, asilama, gebe, bebek ve çocuk takibi, 15-49 yas kadin takibi, ve aile planlamasi gibi hizmetler veriyoruz. Amacimiz devletimizin verdigi imkanlarla vatandaslarimiza yerinde saglik hizmeti vermek ve elimizden geldigince tedavilerini yerinde saglamaktir” diye konustu.



"11 bin kadina egitimler verildi"

Tütün, alkol, madde bagimliligi, obezite ve kanser taramasi konularinda kirsaldaki vatandaslara egitim verdiklerini aktaran Polat, ” 212 kadin vatandasimizi tasimali olarak merkeze getirerek, Saglikli Hayat Merkezlerimiz bünyesinde bulunan Kanser Erken Teshis Merkezi (KETEM) tarafindan taramalari yapilarak, tekrar ekiplerimiz tarafindan mobil araçlarla köylerine ulasimlari saglanmistir. Simdiye kadar merkeze köylerimizde yaklasik 11 bin kadin vatandasimiza çesitli saglik konularinda aktif toplu egitimler verilmistir. Girmis bulundugumuz kis sartlari dikkate alinarak 112 acil saglik hizmetleri alaninda da her türlü tedbiri alarak, basta kar paletli olmak üzere tüm hazirligimizi yapmis bulunmaktayiz” seklinde ifade etti.

Kaynak: İHA