Giresun'un Tirebolu Ilçesinde Dalgalarin Yol Açtigi Tahribatin Giderilmesi Için Çalisma Baslatildi

Giresun’un Tirebolu ilçesinde dün firtinayla beraber olusan dalgalarin yol açtigi tahribatin giderilmesi çalismalari sürüyor.

Giresun'un Tirebolu Ilçesinde Dalgalarin Yol Açtigi Tahribatin Giderilmesi Için Çalisma Baslatildi
Tirebolu ilçe merkezinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan firtina sebebiyle denizin yükselmesi sonucu ilçenin Çarsi ve Yeniköy mahallelerinin Amiral Sükrü Okan Caddesi sahil boyunda kaldirim ve isyerleri zarar gördü. Sehiriçi yolu trafige yeniden açilirken, dalgalarin yol açtigi hasarin da giderilmesi için belediye ekipleri ve esnaf dalgalarin getirdigi kayalari ve molozlari isyerlerinden temizlemeye basladi.

Ilçede çalismalari yerinde takip eden Tirebolu Belediye Baskani Burhan Takir yaptigi açiklamada, firtina sebebiyle denizin yükselmesi sonucu sehir içi yolunun suyla kaplandigini, is yerlerinde hasarlarin olustugunu belirterek, “Ilçe olarak büyük bir afet yasadik. Allah bir daha böyle bir günü göstermesin. Ilk belirlemelere göre 10 ila 15 milyon lira arasinda zarar söz konusu. Hasar tespit çalismalari devam ediyor. En kisa zamanda hayatin yeniden normale dönmesini saglamak. Suanda ekiplerimiz sahada çalismalarini sürdürüyor. Alt ve üst yapi hasarlarinin yeniden imari için çalisiyoruz. El birligiyle birlikte sorunlari çözecegiz" dedi.

Isyeri zarar gören esnaf ise dalgalardan büyük maddi hasarin olustugunu ifade ederek yetkililerden destek beklediklerini söylediler.
Kaynak: İHA