Isparta Belediyesi, Farkindalik Için Kizilay Duragi Olusturdu

Isparta Belediyesi, sehirdeki üniversite gençliginin yogun olarak kullandigi 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan bir kapali otobüs duragini "Kizilay Duragi" olarak düzenleyerek hizmete açti. Yeni duragin dis cephesi, Kizilay’in görselleriyle donatilarak, farkindalik olusturulurken ayrica bölgedeki gençlerin rahat ve güvenli bir sekilde ulasimlarini saglamak amaciyla tasarlandi.

Isparta Belediyesi, Farkindalik Için Kizilay Duragi Olusturdu
Duragin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak konusan Isparta Belediye Baskan Yardimcisi Fahretdin Gözgün, sehrin genç nüfusunu düsünerek böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Ayrica, durakta Kizilay tarafindan saglanan brosürler ve bültenlerle birlikte, çesitli sosyal yardim programlarina dair bilgilerin de vatandaslara aktarilacagini ifade etti.

Gözgün, Türk Kizilay’inin her zaman vatandaslarin yaninda oldugunu belirterek, “Kizilay’imizin faaliyetlerinin tanitimi ve farkindalik olusturabilmek için böyle bir kapali otobüs duraginin olusturulmasi gündeme geldi. Sayin Baskanimizla yapilan görüsme dogrultusunda ögrencilerimizin, gençlerimizin en yogun olarak kullandiklari 6 Mart Caddesinde kapali otobüs duraklarimizdan bir tanesini Türk Kizilay’i için giydirilmesi gerçeklestirildi.

Otobüs duragi içinde de gönüllülük esasina göre neler yapilabilir, gençlerimiz yapilan çalismalarla nasil katilim saglayabilir, Türk Kizilay’i ne is yapar bunlarla ilgili brosürlerle de bilgilendirmeler yapilacak. Ögrencilerimiz ve vatandaslarimiz açisindan Kizilay farkindaligini olusturmak adina böyle bir durak olusturuldu. Bu duragin olusturulmasindan dolayi Belediye Baskanimiz Sayin Sükrü Basdegirmen’e tesekkür ediyorum. Yine ayni duraktan Yesilay için de yaptik. 2 önemli kurulus, bu kuruluslarimizin tanitimlari saglanacak. Bu konuda Kizilay ve Yesilay’imiza tesekkür ediyorum” dedi.

Isparta Kizilay çalisanlarindan Çigdem Akalin da durakta düzenli olarak sosyal bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyeceklerini vurguladi. Akalin, “Isparta Belediyemize Kizilay’imiz için yapmis olduklari durak için çok tesekkür ederiz. Bu anlamli hediye halkimiz tarafindan da çok begeni topladi. Bu duraga bilgilendirme brosürleri ve Kizilay gazetelerimizi koyacagiz. Durakta beklerken vatandaslarimiz bilgi sahibi olacaklar. Belediye Baskanimiz ve ekibine her zaman yanimizda olduklari için tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA