Burdur'da Dagda Kaybolan Avci Jandarma Ekipleri Tarafindan Bulundu

Burdur’un Karamanli ilçesi Eseler Yaylasi’nda olumsuz hava sartlari nedeniyle kaybolan avci, ögle saatlerinde jandarma ekipleri tarafindan sag olarak bulundu. Birbirlerine kavusan 25 yillik asker arkadaslari gözyaslarina boguldu.

Burdur'da Dagda Kaybolan Avci Jandarma Ekipleri Tarafindan Bulundu
Dün sabah saatlerinde Antalya’dan Burdur’un Karamanli ilçesi Eseler Yaylasi’na avlanmaya gelen Ramazan Çetin (48) ile arkadasi Esref Salkin, olumsuz hava sartlari nedeniyle birbirlerini kaybetti. Ramazan Çetin’i bulamayan Esref Salkin, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yardim talebinde bulundu. Ihbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, UMKE, MEB AKUB, Orman Muhafaza ve Denizli’den AKUT ekipleri sevk edildi. Gece boyunca yapilan aramalar sonucunda bir sonuca ulasamayan ekipler sabah saatlerinde çalismalarini sürdürdü. Ögle saatlerinde Ramazan Çetin, Eseler ile Akpinar Yaylasi arasinda ormanlik alanda ekipleri görmesi üzerine havaya ates etti. Yeri belirlenen Ramazan Çetin arkadasi Esref Salkin ile birbirlerine sarilarak gözyaslarina boguldu. Avcilarin 25 yillik asker arkadasi oldugu ve sürekli birlikte ava gittikleri ögrenildi.

Ramazan Çetin olay yerinde saglik ekipleri tarafindan yapilan kontrollerin ardindan Karamanli Ilçe Jandarma Komutanligina getirildi.

Çetin’in saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Gece çoban siginaginda kalmis

Arkadasina kavustugu için sevinç gözyaslarina bogulan Ibrahim Salkin, "Sis nedeniyle kaybolmus. Arazide buldugu bir çoban siginaginda sabahlamis. Orada buldugu patatesi ve yaninda bulunan mandalinalari yemis. Gece uyuyamamis sabaha karsi biraz uyumus. Sabah olunca yola çikmis ama yönünü karistirmis. Tas ocaklarindan yönünü bulmaya çalisip yavas yavas geldigi esnada jandarma ekiplerimiz tarafindan bulunmus" dedi.

Kaynak: İHA