Avustralya'da Yüzlerce Aktivist Kanolarla Limani Kapatti
Avustralya’nin Yeni Güney Galler eyaletinde yüzlerce aktivist, ülkenin kömür sevkiyatlarini gerçeklestirdigi ana limanlardan biri olan Newcastle limanini kanolarla denize açilarak kapatirken, 104 kisi gözaltina alindi.

Ülkenin kömür sevkiyatlarini gerçeklestirdigi ana limanlardan biri olan Newcastle Limani’nda dün yüzlerce aktivist kanolarla denize açildi. Limandaki kömür nakliyesini engellemek isteyen aktivistlerin eylemi sonucu en az yarim milyon ton kömürün ülkeyi terk etmesinin önlendigi iddia edildi.
Yeni Güney Galler Polisi, limandan ayrilmayi reddeden 104 aktivistin gözaltina alindigini açikladi.
Limandaki eyleme katilan 91 yasindaki Alan Stuart, “Bunu torunlarim ve gelecek nesiller için yapiyorum. Eylemsizligimizin sonuçlarina katlanmak zorunda kalacaklari için çok üzgünüm. Bu yüzden elimden geleni yapmak benim görevim” dedi.
Dünyanin en büyük ikinci kömür ihracatçisi Avustralya’nin, elektrik ihtiyaçlari için fosil yakitlara bagimli oldugu bilinirken, Rising Tide tarafindan yapilan açiklamada, eylem “Avustralya tarihinde iklime yönelik en büyük sivil direnis eylemi” olarak nitelendirildi.
