Trabzon'da Siddetli Firtina Yanginlara Neden Oldu

Trabzon’un bir çok ilçesinde aksam saatlerinde siddetli rüzgarin etkisiyle ortaya çikan yanginlar korku ve panige yol açti.

Trabzon'da Siddetli Firtina Yanginlara Neden Oldu
Dün AFAD’tan bugün Trabzon için kuvvetli ve tam firtina beklendigine dair duyuru yapilmasinin ardindan bugün sabah saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde 25 santigrat derece hava sicakliginin hissedildigi Trabzon’da ögleden sonra siddetli rüzgar etkisini gösterdi.

Trabzon’un Ortahisar, Maçka, Tonya, Yomra ve Sürmene ilçeleri basta olmak üzere 10’un üzerinde noktada orman, örtü, trafo ve ev yanginlari çikti. Siddetli rüzgarin etkisiyle bir çok yanginin yasandigi sehirde aksam saatlerinde Sürmene ilçesi, Yeniay mahallesi Bastimar mevkiinde çikan yanginda 40 ari kovaninin ve bir evin yandigi ögrenildi. Çikan yanginin ardindan itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ilk belirlemelere göre yanginda herhangi bir can kaybi olmadi.

Maçka ilçesi Esiroglu mevkiinde siddetli rüzgar ve firtinalarin ardindan ormanlik alanda yangin çikarken yangina itfaiye ekipleri bölgenin sarp ve ulasilamaz olmasi nedeniyle müdahale edemezken yanginin büyümesinden endise ediliyor.
Kaynak: İHA