Kastamonu Valiligi Firtinanin Bilançosunu Açikladi Açiklamasi 230 Köyde Elektik Kesintisi Yasandi

Kastamonu Valiligi tarafindan, il genelinde gün boyunca etkili olan firtina ile ilgili yapilan açiklamada, elektrik kesintisi yasanan 222 köye yeniden elektrik verildigi belirtildi.

Kastamonu Valiligi Firtinanin Bilançosunu Açikladi Açiklamasi 230 Köyde Elektik Kesintisi Yasandi
Kastamonu’da yasanan firtina hayati olumsuz etkiledi. Gün boyunca il genelini etkisi altina alan firtinanin bilançosu ile ilgili Kastamonu Valiligi’nden yapilan açiklamada, can kaybinin, sel ve su baskinlarinin yasanmadigi belirtildi. Firtinanin yer yer saatte 100 kilometre hizla etkili oldugunun belirtildigi açiklamada, sadece 4 çati uçmasi ihbarinin alindigi ifade edildi. Elektrik kesintisinin yasandigi 230 köyde ekiplerin teyakkuza geçerek arizalarin giderildigi ve elektrik verilemeyen 8 köyde de çalismalarin devam ettigi kaydedildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin büyük kismini etkisi altina alan firtina ve rüzgar, ilimizde Cumartesi ve bugün etkili olmustur. ’Turuncu’ kod uyarisi yapilan ilimizde özellikle sahil kesimlerinde kuvvetli firtina (70-90 kilometre/saat) ve yer yer tam firtina (100 kilometre/saat ve üzeri) hadisesi yasanmistir. Meteoroloji Genel Müdürlügünce yapilan 127 numarali uyari geregi Valiligimiz koordinesinde tüm TAMP Afet Çalisma gruplari 24 saat esasli olarak teyakkuz durumuna geçirilmistir. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren bati ve kuzeybatidan esen kuvvetli rüzgar ve firtina özellikle sahil ilçelerimizde etkili olmustur. Firtina sonucu herhangi bir can kaybi yasanmamistir. 112 Acil Çagri Merkezinden bugün Merkez ilçesinde Ismail Bey Mahallesi’nde 1, Cide ilçesi Koçlar Köyünde 1, Çatalzeytin ilçesi Kizilcakaya köyünde 2 olmak üzere toplam 4 çati uçmasi ihbari alinmistir. Ilgili köylerde hasar ve zarar tespit çalismasi yarin yapilacaktir. Kar yagisi, heyelan, firtina, agaç devrilmesi ve benzeri nedenlerle kapali köy yolumuz ve karayolumuz bulunmamaktadir. Lokal olarak zaman zaman etkili olan yagislardan dolayi herhangi bir sel, su bakini ve taskin hadisesi yasanmamistir. Firtinanin etkisiyle sabah saatlerinde toplam 230 köyde elektrik kesintisi yasanmis olup, çalismalar sonucunda bu arizalar giderilmistir. Saat 21.00 itibariyle Daday ilçesine bagli 3 köyde, Tasköprü ilçesinde 5 köyde enerji kesintisi bulunmaktadir. Arizalarin giderilmesi için çalismalar sürdürülmektedir. Il genelinde telefon ve internet kesintisi olan köy ve mahalle sayimiz 20’dir. Arizalarin giderilmesi çalismasi sürdürülmektedir. Meteoroloji Il Müdürlügünce yapilan 129 numarali uyari geregi söz konusu firtina ve rüzgarin ilimiz kiyi kesimlerinde yarin da etkisini sürdürecegi degerlendirilmektedir."
Kaynak: İHA