Eskisehir'de Yagis Ve Firtina Bekleniyor

Eskisehir’in de içinde bulundugu bölge genelinde hava sicakliginin 5 ila 9 derece azalacagi öngörülürken, etkili olmasi beklenen yagis ve firtina sebebiyle meteoroloji tarafindan uyari yapildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan hava tahmin raporuna göre, Eskisehir’in de içinde bulundugu bölge genelinde havanin çok bulutlu ve aralikli yagisli olmasi bekleniyor. Yagislarin bugün ögle saatlerine kadar genellikle yagmur, yükseklerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi, ögle saatlerinden itibaren ani sogumayla birlikte yüksekligi 500 metre ve üzeri yerlerde kar, diger yerlerde ise yagmur ve karla karisik yagmur seklinde olacagi tahmin ediliyor. Yagislarin Bursa ve Kütahya illeri genelinde, Eskisehir ilinin güney kesimlerinde, Osmaneli ve Pazaryeri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacagi öngörülüyor. Hava sicakliginin ise bölge genelinde 5 ila 9 derece azalacagi degerlendirilirken rüzgarin zaman zaman firtina ve kisa süreli 60-90 kilometre saat hizinda kuvvetli firtina seklinde esmesi bekleniyor.

Öte yandan, aksam saatlerine kadar devam edecegi öngörülen rüzgârin bölge genelinde 40-60 kilometre saat hizinda kuvvetli, zaman zaman firtina ve kisa süreli 60-90 kilometre saat hizinda kuvvetli firtina seklinde esecegi tahmin edildiginden muhtemel çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenme riski ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi konusunda uyari yapildi.
Kaynak: İHA