Sehit Ögretmen Aybüke Yalçin'in Baglamasi Cumhurbaskani Erdogan'a Emanet

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, terör örgütü PKK tarafindan 2017 yilinda sehit edilen Ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in hayat hikayesini anlatan "Aybüke: Ögretmen Oldum Ben" adli film galasina katildi. Sehit Senay Aybüke Yalçin’in kullandigi baglamasi Cumhurbaskani Erdogan’a hediye edildi.

Sehit Ögretmen Aybüke Yalçin'in Baglamasi Cumhurbaskani Erdogan'a Emanet
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan, Cumhurbaskanligi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sehit ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in hayatini beyaz perdeye aktaran "Aybüke: Ögretmen Oldum Ben" filminin galasina katildi.

Cumhurbaskani Erdogan ve esi Emine Erdogan, film gösteriminin ardindan sehit ögretmenin babasi Sadik Yalçin ve annesi Zehra Yalçin ile sohbet etti. Ardindan Cumhurbaskani Erdogan, sehit ögretmen Aybüke Yalçin’in kullandigi baglamayi babasinin elinden öperek aldi. Esi Emine Erdogan ile birlikte sehit aileleriyle kucaklasan Cumhurbaskani Erdogan duygusal anlar yasadi.

Filmin sonunda sehidin annesi Zehra, babasi Sadik ve kardesi Aybars Yalçin’in yani sira filmde adi geçen 10 Kasim’da Mardin’de PKK’li teröristler tarafindan düzenlenen saldirida yaralanarak tedavi gördügü hastanede 11 Kasim 2016’da sehit olan Derik Kaymakami Muhammet Fatih Safitürk’ün esi Aysegül Safitürk ve sehit Uzman Çavus Soner Fazlioglu’nun babasi ve annesi de sahneye çikarak Cumhurbaskani Erdogan ve esi Emine Erdogan ile kisa bir sohbet gerçeklestirdikten sonra Emine Erdogan ve Cumhurbaskani Erdogan sehitlerin ailelerine sarildi ve hatira fotografi çektirdi.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobaci ise Emine Erdogan’a Aybüke ögretmenin simge fotografindaki sembolik kirmizi yazmaya bagli minyatür baglama hediye etti. Sehit ögretmenin hayatini anlatan film 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde gösterime giriyor.
Kaynak: İHA