AK Parti Genel Baskanvekili Elitas Açiklamasi 'Ekonominin Bir Dengeyle Devam Etmesi Gerekir'

Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) tarafindan düzenlenen ‘Mobilya Sektör Bulusmalari’nda konusan AK Parti Genel Baskanvekili Mustafa Elitas, “Ekonominin bir dengeyle devam etmesi gerekir. Piyasada gördügüm kadariyla önemli bir güvenin hasil oldugudur. Bu güveninde arttigi takdirde dönüsüm ve sorunlarin hizli bir sekilde ortadan kalkacagini tahmin ediyorum" dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Elitas Açiklamasi 'Ekonominin Bir Dengeyle Devam Etmesi Gerekir'
MOYKON tarafindan organize edilen ‘Mobilya Sektör Bulusmalari’ Kayseri Ticaret Odasi ev sahipliginde düzenlendi.

Birçok ilden mobilya temsilcilerinin katildigi bulusmaya AK Parti Genel Baskanvekili Mustafa Elitas, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitçi, Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) Baskani Davut Dogan, Erciyes Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ve protokol üyeleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Elitas, “Ekonominin bir dengeyle devam etmesi gerekir. Bir taraftan paramal politikalari, bir taraftan maliye politikalari, es güdümlü olarak devam etmesi ekonomideki isinmayi soguturken de birden bire soguk alginligina meydan vermeyecek sekilde bunlari yapmalari gerekir. Su anda Hazine Maliye Bakanligimiz, Merkez Bankasi Baskanimiz gerçekten ekonomik verileri, elindeki bulunan Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisiyle ilgili rakamlari çok iyi bir sekilde degerlendirerek bugüne kadar götürdükleri politikalardan çok önemli adimlar attiklarini görüyoruz. Piyasada gördügüm kadariyla önemli bir güvenin hasil oldugudur. insallah bu güveninde de arttigi takdirde dönüsüm ve sorunlarin hizli bir sekilde ortadan kalkacagini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandi.

Mobilya sektörünün bir okul gibi oldugunu söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Van’daki mobilyaciya gittigimde de Kayseri’deki mobilyaciya gittigimde de benzer o kadar çok özellik görüyorum ki özellikle milli manevi degerdeki meselelerdeki mobilyacimizin duyarliliklari, cömertlikleri o islerini bitirmeden geç saatlere kadar bende hep ayni yerde yetismisler duygusunu veriyor. Mobilya sektörü herhalde bir okul gibi. O alana girdiginiz andan itibaren farkli bir kültürler size yerlesiyor” seklinde konustu.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise, “Her zaman gögsümüzü gere gere mobilya sektörünün baskentinin Kayseri oldugunu söylemekten geri durmayacagiz. Çünkü gerçekten markalariyla sektörün öncüsü olan anlayisiyla adeta bir bakima da kuru sögütten düdük çikartircasina bir yaklasim var. Bizim ormanimiz falan yok. Bizim burada bu manada üretilen bir madenimiz yok ama sektörün gerek yatak alaninda gerek mobilya alaninda gerekse bu alanla ilgili firmalar baglaminda hakikaten kuru sögütten düdük çikartiyorlar. O açidan da ben sektörün temsilcilerini tebrik ederken, ihracat baglaminda da 150’nin üzerinde ülke ile bulustuklarindan dolayi da onlarla gurur duyuyoruz” diye konustu.

Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) Baskani Davut Dogan, Kayseri’nin mobilya üretimi açisindan 1 numara oldugunu belirterek, “Marka olarak çikarilan en büyük il Kayseri’dir. 1 numarada Kayseri var. Çünkü Birbirinden degerli markalar var. Hem bizim üyemiz olan markalar disinda ayrica ismini sayamadigim birçok markayi çikarmis bir bölge. Örnegin Inegöl’e baktigimiz zaman 1 ya da 2 tane önemli markasi vardir. Onun için sanayilesmek açisindan ve modern mobilya üretimi açisindan Kayseri’nin 1 numara oldugunu söyleyebilirim” dedi.

Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy ise, “Mobilya sektörü istihdam, üretim ve ihracata önemli katkilar veren stratejik bir sektör. Bizimde Kayseri’de mobilya imalatinda irili ufakli 600 firmamiz 28 bin çalisanimiz bulunmaktadir. 2022 yilinda 845 bin dolarlik ihracatimiza katki veren önemli bir sektör. Sektörün elde ettigi ihracat basarisi gögsümüzü kabartiyor” ifadelerini kullandi.

Mobilya sektörünün önünün açik oldugunu söyleyen Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitci ise sözlerini su sekilde sürdürdü:

"Her sektörde oldugu gibi mobilya sektöründe de bir takim sorunlarimiz olsa da sektörün önünün açik olduguna yürekten inaniyorum. Yaklasik 215 milyar dolarlik dünya ihracat pazarindan aldigimiz pay, ülke olarak sadece yüzde 1,5 civarinda. Bu pazardan daha fazla pay almanin yolu, kümelenme, kurumsallasma, markalasma, daha inovatif ürünler üretme, pazar arastirmasi ve günümüzün trend konularindan olan sürdürülebilir tedarik zinciri yönetiminden geçiyor.”

Konusmalarin ardindan protokol üyelerine plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA