Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'Israil, Ateskese Uymazsa Savas Bölgeye Yayilir'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil ile Filistin arasindaki ateskese iliskin, “Israil ateskese uymazsa savas bölgeye yayilir” dedi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiya resmi temaslarda bulunmak üzere geldigi Lübnan’in baskenti Beyrut’ta, Israil ve Filistin arasindaki ateskes kararina iliskin açiklamalarda bulundu. Abdullahiyan, Hamas’in insani ara konusunda aldigi karari desteklediklerini belirterek, “48 günlük direnis sonucunda ABD ve Israil savas yoluyla esirlerini kurtaramayacaklarini ve Hamas’i yok edemeyeceklerini gördüler” dedi.

Israil’in Hamas ile kararlastirilan insani araya bagli kalmasi gerektigi konusunda uyaran Abdullahiyan, “Gazze’de ateskesin nasil ilerleyecegini görecegiz. Daha öncede söyledigimiz gibi, burasi bizim bölgemiz ve kimse ile de sakamiz yok. Israil ateskese bagli kalmali” ifadelerini kullandi

"Savas, bölgeye yayilacaktir"

Gazze’deki savasin bölgeye yayilma uyarisini tekrarlayan Abdullahiyan, Israil’in alinan insani ara kararina uymayarak Gazze’ye yönelik saldirilarina devam etmesi durumunda savasin bölgeye yayilacagini söyledi.

Abdullahiyan, “Eger yarin ateskes hayata geçer ve Israil Gazze’ye yönelik saldirilarina devam ederse hiçbir sey ateskes öncesi gibi olmayacaktir. Savas, bölgeye yayilacaktir. Biz bunu ABD ve diger Israil destekçisi ülkelere de söyledik. Savasin genislemesinden yana degiliz ancak saldirilar devam ederse savas büyütecektir” dedi.

Kaynak: İHA