Batman'da Selzedelerin Yaralari Sariliyor

Batman’da selden etkilenen vatandaslarin yaralari sariliyor. Valilik Sosyal Yardimlasma Vakfi üzerinden sicak yemek ve kuru gida yardimi ulastirilirken, selden etkilenen vatandaslar için 34 milyon talep edildi.

Batman'da Selzedelerin Yaralari Sariliyor
Yasanan sel felaketin ardindan kentte öncelikle yol çalismalari baslatildi. Batman Belediyesi ve Il Özel Idaresi, ekipleri yollardaki çamurlari temizledi. Valilik Sosyal Yardimlasma Vakfi üzerinden sicak yemek ve kuru gida yardimi ulastirildi.

Batman Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ekrem Canalp, dün aksam yaptigi basin açiklamada ise selden etkilenen vatandaslar için AFAD’dan 15 milyon, Sosyal Yardimlasma Dayanisma Vakfi’ndan ise 19 milyon lira talepte bulunduklarini açiklamisti.

Selden etkilenen 129 vatandasin pansiyona yerlestirildigi belirten açiklamada, "Buralarda barinma hizmetini kendilerine sagliyoruz. AFAD’a 15 milyon, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiza da 19 milyon TL vatandaslarimizin maddi yardim ihtiyaçlarini yemek, yiyecek, giyecek gibi barinma ihtiyaçlarini karsilamak üzere talepte bulunulmustur. Aile Sosyal Il Müdürlügümüz tarafindan da psikososyal hizmet destekleri verilmektedir. Ayni sekilde hem il merkezimizde hem de 5 ilçemizde var olan asevlerimizden su anda sicak yemeklerimiz afetzede vatandaslarimiza götürülmektedir. Bugün sabah itibaren de bütün afetzede vatandaslarimiza kahvalti hizmetini vermeye basladik” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA