Batman'da Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyonu Ele Alindi

Batman Il Saglik Müdürlügü ev sahipliginde düzenlenen Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) 5. Bölge iller toplantisinda acil saglik hizmetlerinin koordinasyonu ve bölgesel isbirligi konulari ele alindi.

Batman'da Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyonu Ele Alindi
Toplantiya, Batman Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Diyarbakir Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Mardin Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sirnak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Suat Altin, Siirt Il Saglik Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, hizmet baskanlari, baskan yardimcilari, Illerdeki Kamu ve özel hastane yöneticileri ile il ambulans servisi bashekimleri ve ASKOM üyeleri katildi.

Dr. Canpolat, toplantinin açilis konusmasinda, 2 gün önce yasanan sel felaketinin gölgesinde bir araya gelmenin aci bir gerçek oldugunu ifade etti.

Canpolat, hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil sifalar dileyerek, ASKOM toplantisinin amacini vurguladi.

Toplantida, acil saglik hizmetlerinin bölge illerindeki mevcut durumu ele alindi. Iller arasi hasta sevkleri koordinasyonu degerlendirilirken, hastanelerin yatak kapasite ve doluluk oranlari karsilastirilarak, acil saglik hizmetlerinin daha etkin bir sekilde yönetilmesine yönelik çalismalar paylasildi.

Canpolat, ASKOM toplantisinin, bölge illeri arasindaki isbirligini artirmayi, genel tedbirleri ele almayi, yogun bakim ihtiyaçlarina çözüm bulmayi ve acil saglik hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesini saglamayi amaçladigini belirtti.

Birlikte alinacak kararlarin ilin saglik hizmetleri açisindan olumlu sonuçlar dogurmasini dileyen Canpolat, katilimcilara basarilar diledi.

Toplanti, bölge illerinin acil saglik hizmetlerindeki isbirligini artirmak, hastalarin kesintisiz ve etkin bir sekilde saglik hizmetine ulasmasini hedefleyerek sona erdi.
Kaynak: İHA