Agri'da Dengbejlik Sanati Yasatiliyor

Agri Kültür ve Turizm Il Müdürlügü, Serhad’in Dengbejleri isimli proje kapsaminda Baloluk köyünde program düzenledi. Programa köy halki yogun ilgi gösterdi.

Agri'da Dengbejlik Sanati Yasatiliyor
Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma Egitim Genel Müdürlügü’nün destegiyle Agri’da Serhad’in Dengbejleri isimli proje baslatildi. Kirsal bölgelerde yasayan vatandaslarin kültürel etkinliklere erisiminin kolaylastirilmasi amaci ile gerçeklestirilen proje ile Agri’da bir ilk yasandi. Kültür ve turizm alaninda Agri’nin somut olmayan kültürel miraslarindan biri olan dengbejlik sanati, Baloluk köyünde icra edildi. Etkinlikte Kizilay serbet dagitirken, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü ise yöresel halise yemegini ikram etti. Agri Halk Ozanlari ve Dengbejler Dernegi’nin dengbejlerinden Mehmet Agiri ve diger dengbejler klamlari ile köy halkini mest etti.

Dernek Baskani Cesim Eytemis, yaptigi açiklamada bu kültürün yasatilmasini istediklerini belirterek, “Bu sebeple her yere kültürümüzü ulastirmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Müdürlügümüz ile birlikte siz bize gelemiyorsaniz, biz sahnemizi alir size geliriz dedik ve Baloluk köyünde sahnemizi kurduk” dedi.

Eytemis, bu çalismada kendilerine destek veren Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a, Agri Valisi Mustafa Koç’a, Kültür ve Turizm Il Müdürü Erkan Kösedag’a ve Baloluk köyü muhtarina tesekkür etti. Eytemis, ilerleyen zamanlarda diger köylere de giderek bu kültürü yayginlastiracaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA