Milli Egitim Bakani Tekin, Ögretmen Akademileri Açilisina Katildi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Istanbul Ögretmen Akademisi açilis programinda Israil’in Filistin saldirilariyla ilgili, "Insan haklari evrensel metinlerinin, tüm ülkelerin hakkini ve hukukunu koruyacagina dair açiklamalarin ben artik bir kandirmaca olduguna inanmiyorum" dedi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Istanbul Ögretmen Akademisi açilisina katildi.

Törene Bakan Tekin’in yani sira Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar ve çok sayida davetli katildi.

Israil’in Filistin saldirisina deginen Bakan Tekin, “Israil’in uyguladigi soykirim benim sahsen bir üniversite ortaminda dikkat çekmek istedigim en temel husus surasi. Yillarca üniversitelerde anayasa hukuku, siyaset bilimi, insan haklari dersleri okuttum. Ögrencilerimize insan haklarini güvence altina alan temel metinlerden, referans metinlerden bahsettik. Insan haklari ile ilgili dünyanin tamaminda bütün insanligin temel hak ve hürriyetlerini güvence altina almak üzere kurulan mekanizmalardan bahsettik. Basta birlesmis milletler sonra yargi organlarindan bahsettik. Dedik ki; dünyada demokrasiyi ve insan haklarini korumakla mükellef bir yapi var. Bu yapi bu tür ihlaller söz konusu oldugunda soykirima ugrayan kisilerin, haklari ihlal edilen kisilerin din, dil, irk, mezhep ya da hiçbir fark gözetmeksizin dogrudan bu yapilar müdahale edecek ve temel hak ve hürriyetlerini güvence altina alacak demistik. Hepsi yalanmis. Çocuklar öldürülüyor okulda, okullar bombalaniyor. Hastaneler bombalaniyor. Bizim temel haklar baglaminda okuttugumuz bütün evrensel oldugunu iddia ettigimiz metinlerin tamaminda güvence altina alinan haklar ayaklar altina aliniyor. Birlesmis Milletler savasin baslangicinda dogrudan tepkisini koymadi. Bunu gerçeklestiren bunu yapan uluslararasi mekanizmalarin insan haklarina koruduguna dahil, insan haklari evrensel metinlerinin, tüm ülkelerin hakkini ve hukukunu koruyacagina dair açiklamalarin ben artik bir kandirmaca olduguna inanmiyorum” dedi.

Ögretmen Akademileri hakkinda konusan Tekin, "Biz nasil müfredati belirli araliklarla revize etmemiz gerektigini inaniyorsak aslinda ögretmen arkadaslarimizin da ögretmenlik meslegi ile ilgili olarak teorik gelismeler, teknolojik gelismeler farkli alanlardaki yeniliklerle mutlaka saglikli bir zeminde haberdar olmasi ve izlemesi gerekiyor” ifadelerini konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ise, "Akademilerimizle birlikte gelecegin egitim dünyasinda üniversiteler, sivil toplum kuruluslari ve sanat dünyasinin öncüleri içinde yer alan genis bir çalismayi isbirligi ve etkili stratejilerle hep beraber gelistiriyoruz. Bilgi ve iletisim teknolojilerinin getirdigi hizli degisimlere uyum saglayabilecek ögrenciler yetistirmeyi ayni zamanda ögretmen ve yöneticilerimizin mesleki gelisimini destekleyerek egitim eko sistemine katkida bulunmayi önemli bir hedef olarak görüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA