Kiz Arkadasi Ve Annesine Kursun Yagdiran Saniga 41 Yil

Aydin’in Efeler ilçesinde kendisi gibi polis memuru olan Büsra Çetinkaya’yi silahla vurarak öldürmek ve annesi Gi Çetinkaya’yi yaralamak suçundan tutuklanan sanik Suat Teke için bugün görülen 8’inci durusmada karar çikti. Sanik Teke, kasten öldürme suçundan 25 yil, öldürmeye tesebbüs suçundan ise 16 yil 8 ay hapis cezasina çarptirildi.

Kiz Arkadasi Ve Annesine Kursun Yagdiran Saniga 41 Yil


Aydin’in Efeler ilçesinde meydana gelen Büsra Çetinkaya cinayetinin 8’inci durusmasi, Aydin 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanik Suat Teke’nin hakkinda ‘tasarlayarak öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs ve kisiyi hürriyetinden yoksun kilma” suçundan açilan davanin 7’nci durusmasinda sanik, Hatice Büsra Çetinkaya için kasten adam öldürme eyleminden müebbet hapis cezasina çarptirilirken, anne G. Çetinkaya’ya yönelik kasten adam öldürmeye tesebbüs eylemi nedeniyle de 20 yil, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma suçundan ise beraat etmisti.

Mahkemenin kararinin ardindan sanigin avukatlari Istinaf Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Itirazlarin degerlendirilmesinin ardindan Izmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi karari usulden bozdu.

1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava sonra mahkeme heyeti kararini verdi. Sevgilisini öldüren ve annesini agir yaralayan polis memuru Suat Teke için Hatice Büsra Çetinkaya’yi kasten öldürme suçundan 25 yil, anne Güngör Ç.’yi ise öldürmeye tesebbüsten 16 yil 8 ay hapis cezasi verildi.

Teke’ye iyi halden indirim yapildi.

“Olay nasil olmustu”

Istanbul Emniyet Müdürlügü’nde görev yapan 28 yasindaki polis memuru Suat Teke, 2 yil önce otomobiliyle Aydin’a gelerek kendisi gibi polis memuru olan eski kiz arkadasi Hatice Büsra Çetinkaya’nin (28) kullandigi otomobilin yolunu kesti. Annesi G. Çetinkaya’nin da (56) bulundugu araci kursun yagmuruna tuttu. Kursunlardan 8’i Afyonkarahisar Emniyet Müdürlügü bünyesinde görev yapan Çetinkaya’ya, 3’ü ise yaninda bulunan annesine isabet etti. Agir yaralanan Hatice Büsra Çetinkaya kaldirildigi hastanede hayatini kaybederken anne Çetinkaya ise ölümden döndü. Olaydan sonra tabancasiyla birlikte yakalanip gözaltina alinan polis memuru Suat Teke, tutuklandi.
Kaynak: İHA