Enkaz Kentin Hayalet Sokaklari Sinema Filmine Sahne Oldu

Depremin vurdugu Hatay’in issiz sokaklarinda ‘Sahsi Meselemiz’ isimli sinema filminin çekimleri yapiliyor. Depremin yeniden canlandirildigi sahnelerin yer aldigi film, asrin felaketini gelecek nesillere aktaracak.

Enkaz Kentin Hayalet Sokaklari Sinema Filmine Sahne Oldu
Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesi adeta sessizlige bürünmüstü. Antakya ilçesinin enkaz içerisindeki sessiz sokaklari ‘Sahsi Meselemiz’ isimli sinema filminin çekimleriyle yeniden canlandi. Yapimciligini Bülent Durgun, yönetmenligini Gürsel Ates’in yaptigi filmde; Ugur Çavusoglu, Iskender Bagcilar, Tolga Kandemir, Cezmi Baskin, Ömer Ahmat, Hilal Anay, Emre Özmen, Melisa Tuncer ve Suzan Aksoy rol aliyor. Hatay Valisi Mustafa Masatli da film setini ziyaret ederek oyuncular ve film ekibiyle sohbet etti. Vali Masatli, yönetmen koltuguna oturarak çekimleri yakindan takip etti. Çekimlerin tamaminin Hatay’da yapilacagi filmin 6 Subat 2024 tarihinde vizyona girmesi planlaniyor.

"Bugün de ‘Sahsi Meselemiz’ bu filmin ilk çekim günü"

Hatay Valisi Mustafa Masatli, asrin felaketinin gelecek nesillere dogru aktarilmasi gerektigine dikkat çekerek, “6 Subat tarihinde bu cografya tarihinin en büyük afetini gördü. Tabii bu afetle beraber basta Hatay’imiz olmak üzere depremin etkilemis oldugu 11 ilimizde derin yaralar açti. Bu afetin sonuçlarini ortadan kaldirmak için o günden bu tarafa çaba sarf ediyoruz. Tabii dogal olarak bazi seylerin iyi yansitilmasi ve bundan sonraki kusaklara dogru olarak algilatilmasi ve aktarilmasi bakimindan da tabii ki sanat camiasinin, sanat sektörünün de bu ise dahil olmasi gerekiyordu. Simdi Hatay tabii diger illerimizden çok farkli. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay ili için benim sahsi meselem demis. Cumhuriyetimizin kurucusudur ama özellikle Hatay’la ilgili böyle bir ifade kullanmis. Tabii bu ifade eden hareketle de bizler bu ulusun, bu milletin insanlari olarak bu topraklara her seyle bagli olarak Hatay’in da bizim meselemiz oldugunu göstermek için gayret ediyoruz. Bugün de ‘Sahsi Meselemiz’ bu filmin ilk çekim günü. Basta yapimci Bülent bey, yönetmenimiz ve Türkiye’nin tüm ekranlarindan tanidigimiz sanatçilarla bir aradayiz. Onlar da bu sahneleri aslinda yeniden canlandirarak bu felaketin ne kadar büyük oldugunu ve bu felaketten bir milletin nasil tekrar ayaga kalkip normaline dönmeye çalistigini göstermeye çalisacaklar, çalisiyorlar” dedi.

Yapimci Bülent Durgun, çekimlerin ilk günü olduguna dikkat çekerek, “Filmimizin çekimleri bugün basladi.

Sag olsun sayin valimizin bas mimarliginda, kendisine tesekkür ediyoruz. Buraya kadar gelerek sette bizleri yalniz birakmadi. Setimiz için sayin valimizin buraya gelmesi büyük bir moral oldu” ifadelerini kullandi.

“Sahneleri, 50 metre ötemizde bu aciyi 8 ay öncesinde sicagi sicagina yasamis insanlarla birlikte çekiyoruz”

Oyuncu Hilal Anay, film esnasinda depremzede vatandaslarla temas halinde olduklarina dikkat çekerek, “Esini kaybetmis birini canlandiriyorum. Enkazda ve bir türlü bunu kabullenemiyor, idrak edemiyor, reddediyor sürekli. Onun uyanisini anlatmaya çalisiyorum aslinda ve sahneleri oynarken aslinda oynamiyoruz, yasiyoruz. Çünkü 50 metre ötemizde bu aciyi 8 ay öncesinde sicagi sicagina yasamis insanlarla birlikte çekiyoruz. Temas halindeyiz, çok yakiniz. Sahne bittiginde göz göze geliyorum ve o an bir oyuncu için bence tarif edilemez” dedi.

Kaynak: İHA