BM Genel Kurulu'ndan ABD'nin Küba'ya Yönelik Ambargosunu Sonlandirmasini Talep Eden Karar Tasarisina Onay

Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapilan oylamada, ABD’nin Küba’ya yönelik ambargosunu sonlandirmasi talep edilen karar 2’ye karsi 187 oyla kabul edildi.

BM Genel Kurulu'ndan ABD'nin Küba'ya Yönelik Ambargosunu Sonlandirmasini Talep Eden Karar Tasarisina Onay
BM Genel Kurulu’nda ABD’nin Küba’ya yönelik ambargosunu sonlandirmasi talep edilen karar tasarisi oylandi. Karar tasarisi, 2’ye karsi 187 oyla kabul edilirken, Ukrayna çekimser kaldi. Israil ve ABD ise “hayir” oyu verdi. Karar tasarisinda ABD’nin Küba’ya uyguladigi “ekonomik, ticari ve mali ambargosunu” sona erdirmesi çagrisi yapildi.

“Fiyatlar asiri yüksek ve hükümet halkini doyurmak için büyük çaba harciyor”

Küba Disisleri Bakani Bruno Rodriguez Parrilla oylama öncesi yaptigi konusmada, "Aileler mal sikintisi çekiyor, uzun kuyruklar olusuyor, fiyatlar asiri yüksek ve hükümet halkini doyurmak için büyük çaba harciyor” dedi.

Ambargonun tarim endüstrisinin, hayvan yemi, endüstriyel ekipman ve gida üretimi için ihtiyaçlari satin alacak fonlardan mahrum biraktigini belirten Parrilla, "Küba’nin ABD sirketlerinden ve üçüncü ülkelerdeki yan kuruluslarindan ekipman, teknoloji, tibbi cihaz ve ilaç satin almasi engelleniyor. Bu nedenle bunlar aracilar araciligiyla fahis fiyatlardan satin aliniyor veya bu ilaçlar daha az etkili ürünlerle degistirilmek zorunda kaliniyor” dedi.

Kaynak: İHA