Avustralya'da Zehirli Yemegi Servis Eden Süpheli 3 Kez Cinayetle Suçlandi

Avustralya’da 29 Temmuz’da 3 kisinin ölümüne ve 1 kisinin zehirlenmesine neden olan ögle yemegini servis eden 48 yasindaki Erin Patterson, 3 kez cinayet ve 5 kez cinayete tesebbüsle suçlandi.

Avustralya’nin Victoria eyaletinde yer alan Leongatha kasabasinda 29 Temmuz’da 3 kisinin ölümüne ve 1 kisinin zehirlenmesine neden olan ögle yemegini servis eden 48 yasindaki Erin Patterson, polis tarafindan gözaltina alindi. Patterson, 3 kez cinayet ve 5 kez cinayete tesebbüsle suçlandi.

Polis, Patterson hakkindaki 3 cinayete tesebbüs suçlamasinin ise 2021-2022 yillari arasindaki ayri olaylarla baglantili oldugunu belirtti.

Patterson, yarin sabah Morwell Mahkemesi’nde hakim karsisina çikarilacak.

Dedektif Dean Thomas yaptigi açiklamada, sorusturmanin inanilmaz derecede karmasik oldugunu belirterek, “Son üç ay boyunca bu sorusturma inanilmaz derecede yogun düzeyde kamuoyu incelemesine ve merakina maruz kaldi. Sadece Victoria’da degil, ulusal ve uluslararasi düzeyde de medyanin ve kamunun bu düzeyde ilgisini çeken baska bir sorusturma aklima gelmiyor. Üç kisinin hayatini kaybettigini unutmamizin özellikle önemli oldugunu düsünüyorum. Bunlar, her bakimdan kendi toplumlarinda çok sevilen ve sevdikleri tarafindan da çok özlenen üç kisiydi” dedi.



Toksikoloji raporlari, kurbanlarin zehirli mantar tükettigini göstermisti

Patterson’in 29 Temmuz’da sigir eti ve mantar ile hazirladigi ögle yemegini kendisi ve çocuklari dahil yemis, yemegi yiyen 70 yasindaki Gail ve Don Patterson ile 66 yasindaki kiz kardesi Heather Wilkinson ve esi Ian Wilkinson, 30 Temmuz’da fenalasarak hastaneye kaldirilmisti.

Gail ve Don Patterson ile Heather Wilkinson, kaldirildiklari hastanede birkaç gün sonra hayatlarini kaybetmis, Ian Wilkinson’in ise iki aylik tedavinin ardindan iyilesmisti.

Patterson ve iki çocugu ise yemekten etkilenmemisti. Yemege yapilan toksikoloji raporlari, kurbanlarin zehirli mantar tükettigini ortay çikarmisti.
Kaynak: İHA