AFAD'dan 72 Il Için Meteorolojik Uyari

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) yurt genelinde beklenen saganak yagis ve firtina nedeniyle 41 il için turuncu, 31 il için ise sari uyari yayimladi.

AFAD’dan yapilan açiklamada, “Meteorolojiden alinan son bilgilere ve yapilan degerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sari uyari olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyari yapilmistir” ifadeleri kullanildi.

Uyari verilen illerde valilik, kaymakamlik ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapildigi belirtilirken sari ve turuncu meteorolojik uyari verilen illerde AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde oldugu açiklandi. Vatandaslarin sel, su baskini, yildirim, heyelan, yerel dolu yagisi, çati uçmasi, agaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olaylari ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olmasi hatirlatildi.

Turuncu uyari verilen iller söyle: "Adana, Adiyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Düzce, Elazig, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Isparta, Istanbul, İçel, Kahramanmaras, Karabük, Karaman, Kayseri, Kirklareli, Kocaeli, Konya, Nigde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdag, Trabzon, Tunceli, Sanliurfa, Sirnak, Yalova ve Zonguldak."

Sari uyari verilen sehirlerin listesi ise su sekilde: "Aksaray, Ankara, Artvin, Aydin, Balikesir, Bartin, Bitlis, Çanakkale, Çankiri, Çorum, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Izmir, Kastamonu, Kirikkale, Kirsehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mugla, Mus, Nevsehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Usak ve Yozgat."
Kaynak: İHA