Gazeteciye Silahli Saldiriya BGC Baskani Kolayli'dan Kinama

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Baskani Nuri Kolayli, bir gazeteciye araciyla seyir halindeyken silahli saldiri düzenlenmesini kinadi.

Gazeteciye Silahli Saldiriya BGC Baskani Kolayli'dan Kinama
Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve baskagazete.com Yayin Yönetmeni Yaman Kaya, bugün saat 18.30’da FSM Bulvari’ndaki is yerinden çiktiktan kisa süre sonra araciyla seyir halindeyken silahli saldiriya ugradi. Saglik durumu iyi olan Kaya’ya yönelik silahli saldiriyi yazili bir açiklama yaparak kinayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli, çirkin saldirinin takipçisi olacaklarini belirtti.

Kolayli, "Meslegimize ve meslektaslarimiza yönelik çirkin saldirilara bu aksam Bursa’da bir yenisinin eklendigini üzülerek haber aldik. Genç meslektasimiz Yaman Kaya, araciyla evine giderken silahli bir saldirganin hedefi oldu. Tek tesellimiz meslektasimizin igrenç saldiridan yara almadan kurtulmus olmasidir. Halkin haber alma özgürlügü adina fedakarca görev yapan meslektasimiza ‘geçmis olsun’ diyor, eli silahli saldirganin yakalanarak hak ettigi sekilde cezalandirilmasini bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA