Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali'nin 2. Düzenleniyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nin 2’ncisini 17-19 Kasim tarihlerinde düzenleyecek. Ünlü Türk Halk Müzigi sanatçisi Sükriye Tutkun’un konuk sanatçi olarak katilacagi festivalde birbirinden degerli isimler yer alacak.



Denizli Büyüksehir Belediyesi ilkini geçen Eylül ayinda düzenledigi Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’ni yogun talep üzerine ikinci kez gerçeklestirecek. Türk el sanatlariyla ugrasan kadin girisimci ve kadin sanatkârlarin desteklenmesi, gelismelerine yardimci olunmasi, unutulmaya yüz tutmus sanat ve zanaatlarin yasatilmasi ve aile bütçelerine katki saglamalari amaciyla yapilacak Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali 17-19 Kasim tarihlerinde düzenlenecek. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirecek festivalin onur konugu ünlü Türk Halk Müzigi sanatçisi Sükriye Tutkun olacak. 245 stant açilacak festivalde bir konser verecek Sükriye Tutkun’un yani sira Ceyda Düvenci, Elif Buse Dogan, Masterchef Büsra Zambak, Dilek Cesur ve Ahmet Selçuk Ilkan gibi birbirinden degerli isimler yer alacak.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 17 Kasim 2023 Cuma günü saat 14.00’te açilisi yapilacak festivalin stant kuralarinin çekilisi öncesi kadinlarla bir araya geldi. Üreten insanlara, özellikle üreten kadinlara her alanda imkan saglamaya çalistiklarini kaydeden Baskan Zolan, “Sizler ürettiginiz ürünlerle hem kendinize, hem ailenize, hem de sehrimize katki sagliyorsunuz. Sizler bizlerin bas tacisiniz. Onun için her zaman sizlerin yaninda olduk ve olmaya da devam edecegiz” dedi.

Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’ne yogun bir talep oldugunu, bu nedenle kura çekiminin yapildigini anlatan Baskan Zolan, festivalin hayirli ugurlu olmasini dileyerek, “Festivalimizde birçok sanatçimiz olacak, söylesi yapacaklar, konser verecekler. Insallah her sey gönlünüzce olur. Ben tekrar katiliminizdan dolayi her birinize tesekkür ediyor, simdiden bol kazançlar diliyorum” diye konustu.



Türk el sanatlarindan ev tekstili ve hazir giyime çok farkli el emegi göz nuru ürünlerin sergilenecegi festivalde, ahsap isçiligi, bijuteri, bakircilik, taki tasarim, dikis, örücülük, geleneksel giysili bebek yapimciligi, biçakçilik, cam isçiligi, çömlekçilik, dericilik, dokumacilik, gümüsçülük, geri dönüsümden yapilmis süs esyalari, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakimi, seramik isçiligi, çini, Türk süsleme sanatlari (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kirma, nakis, igne oyasi gibi geleneksel Türk el sanatlarindan örnekler yer alacak. Ayrica yöresel ev yapimi kuru gida, pasta, salça reçel, tursu gibi gidalar da festivalde bulunacak. 245 standin açilacagi festival süresince sihirbaz gösterimi, bando konseri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dagitimi, planetaryum gösterimleri ve flash mob etkinlikleri yapilacak.

Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nde konserler, söylesiler, Workshop (Çalisma Atölyesi) egitimleri yapilacak. Festivalin ilk günü (17 Kasim) saat 15.00’te Ünlü Türk Halk Müzigi Sanatçisi Sükriye Tutkun bir konser verecek. 18 Kasim saat 14.00’de ise ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ceyda Düvenci bir söylesi gerçeklestirecek. Ayni gün, son dönemin basarili müzisyenlerinden Elif Buse Dogan saat 20.00’de düzenlenecek konserde Denizlililerle bulusacak. 19 Kasim Pazar günü saat 13.00’te sef Büsra Zambak söylesi düzenleyerek merak edilen sorulari yanitlayacak. Saat 14.00’te egitimci yazar Dilek Cesur’un bir söylesi gerçeklestirecegi festivalde saat 16.00’da ünlü sair ve sarki sözü yazari Ahmet Selçuk Ilkan sahne alacak. Öte yandan festivalde uzman isimler ebru sanati, keçe ile sal süsleme, girisimciler için yurtdisi satis, estetik uygulamalari, yaradilis mikrokozmoz-makrokozmoz, yogoyla tanisma konularinda workshop ve egitimler verecek. Tiyatro gösterilerinin de olacagi festival 3 gün boyunca dolu dolu geçecek.
Kaynak: İHA