DPÜ, 4. Craftistanbul El Sanatlari Ve Tasarim Fuari'na Katildi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesini, bu yil 4. kez düzenlenen CraftIstanbul El Sanatlari ve Tasarim Fuari’nda Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (DPÜ KGSMYO) tarafindan temsil edildi.

DPÜ, 4. Craftistanbul El Sanatlari Ve Tasarim Fuari'na Katildi
Dr. Mimar Kadir Topbas Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen fuarda el sanatlari üreticileri, ustalar, sanatçilar, tasarimcilar, egitimciler ve el sanatlarinin ticaretini bir araya geldi. Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun organizasyonuyla Geleneksel Türk Isleme Sanatçisi Cemile Gül’ün defilesi ile baslayan fuara ve defileye Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak da katildi.

Basta DPÜ Ögretim Üyelerinin çalismalari olmak üzere fuar alanini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, fuarin açilisinda yaptigi konusmada, “ Sanat olmasaydi kaba görünmeler yasami katlanilmaz yapacakti. Sanatin amaci ruhumuzu gündelik hayatin sikintilarindan ari kilmak ve yasamimizi anlamli ve renkli kilmaktir. Geleneksel el sanatlarimiz ise bizim degerlerimizi yasatir. Sanat insanla birlikte dünyaya geldi. Insanin canli ve cansiz tüm varliklarla tanismasi sanat üzerinden oldu. Bilim ve sanat insanin ruhunu besler. Geleneksel el sanatimiz bizim için çok degerlidir” dedi.



“Fuara sanat degeri yüksek eserlerle katiliyoruz”

Rektör Kiziltoprak, ” 4. Craft Istanbul Uluslararasi El Sanatlari Fuarina Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzun sanat degeri yüksek eserleriyle katiliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen projesine vermis oldugu degerli katki ve desteklerinden dolayi Atis Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Bilgin Aygül ve Istanbul Proje Direktörü Esra Özen Aygül hanimefendiye ve tüm emek veren ekibe, sanatçilarimiza sonsuz tesekkür ediyorum. Kütahya’nin ve Geleneksel Osmanli-Türk kültürünün zengin motiflerinden olusan ’Sim Sir Sandik’ adli defilesini fuara tasiyarak kültürümüze hizmet eden Moda Tasarimcisi Cemile Gül hanimefendiye ve DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pinar Yazkaç’a ve Meslek Yüksekokulumuzdaki hocalarimiza ve defile organizasyonunu yapan Enis Onat beyefendiye basarili sunumlarindan dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Panel ve atölye çalismalarina DPÜ katkisi”

5-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek fuarin panel bölümüne DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pinar Yazkaç, “21. Yüzyil Geleneksel El Sanatlarinin Kültür Endüstrilerine Katkisi”, Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Sezin Kara ise “Topragin Elleri: Mustafa Dumanlar - Inanis ve Bir Ustaya Sanatiyla Dokunus” baslikli konusmalariyla katilacaklar.

Fuarin atölye çalismalari bölümüne ise Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen ve Üniversitenin yürütücülügünde sürdürülen Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girisimciler projesi çerçevesinde katilan DPÜ KGSMYO adina, Ögr. Gör. Sezin Kara ve Çini Sanatçisi Nurife Aydogdu “Çini Sanati”, Ögr. Gör. Fikret Aydogdu ise “Geleneksel Kütahya Çini ve Çark Gösterisi” baslikli etkinliklerde yer aldi.
Kaynak: İHA