Büyüksehir Ile Daha Uzun Ömürlü Ve Daha Konforlu Yollar

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Sht. Tümg. Aydogan Aydin Köprüsü ile Itfaiye Talas Grup Amirligi arasinda 5 kilometrelik yolda 12 bin ton asfalt kullanirken, tas mastik asinma asfalt tabakasi ile yollari hem daha uzun ömürlü hem de daha konforlu hale getirdi.

Büyüksehir Ile Daha Uzun Ömürlü Ve Daha Konforlu Yollar
Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler sehrin önemli noktalarinda yol ve asfalt yapim çalismalarina hummali bir sekilde devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in ‘yol medeniyettir’ anlayisi ile ulasim alanina verdigi özel önem dogrultusunda çalismalarini mesai mefhumu gözetmeden sürdüren Büyüksehir Belediyesi, yine önemli bir noktada çalismalarini sürdürüyor.

Ekiplerin, Mustafa Kemal Pasa Bulvari’ndan baslayip Talas Viyadük bölgesinde son bulan Org. Hulusi Akar Bulvari’nin Sht. Tümg. Aydogan Aydin Köprüsü ile Itfaiye Talas Grup Amirligi arasindaki kesiminde son kat asfalt çalismalari hizla devam ediyor.

Bu çalismalar kapsaminda önceki yillarda yapilan binder adi verilen tasiyici asfalt tabakasi üzerine son kat tas mastik asinma asfalt tabakasi seren ekipler, bu çalisma ile tasiyici asfalt tabakasinin daha uzun süre kullanilabilmesini saglarken, yolun ekonomik ömrünü uzatmayi hedefliyor.

Daha uzun ömürlü yollar kazandiriliyor

Ayrica son kat olarak uygulanan tas mastik asfalt sayesinde yolun daha konforlu kullanimina imkân veriliyor. Tas mastik asfalt tabakasi tekerlek izi oturmalarina karsi dayanimi, trafik kaynakli gürültüyü azaltmasi ve sürüs konforuna katkilari yönünden klasik asfaltlara göre oldukça avantajli olarak dikkat çekerken, Büyüksehir Belediyesi’nce yapilan yollarin son kat asfalt tabakasi bu sekilde yapilarak daha uzun ömürlü yollar elde edilmesi saglaniyor ve yolun bakim maliyeti de bu sayede azaliyor. Ekipler, su ana kadar yapilan çalismalarda Aydogan Aydin Köprüsü’nden Talas istikametine gidis yönünden itfaiye Talas Grup Amirligi’ne kadar olan kisimi tamamladi.

Termoplastik sicak yol çizgi boyasi kullaniliyor

Bu kisimda çizgi çalismalarina baslayan Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler, toplam uzunlugu 5 kilometre olan yolun son katinda 12 bin ton asfalt kullandi. Yolun asfalt dökülen kesiminde yatay ve düsey isaretlemelere baslanirken, bu kapsamda termoplastik sicak yol çizgi boyasi ve çift kompenantli boya kullanilarak yatay isaretlemeler yapiliyor.
Kaynak: İHA