Üniversite Bölgesinde 325 Polisle Uygulama

Düzce’de üniversite ögrencilerinin yogunlukla bulundugu bölgede 325 polis ile uygulama yapildi. Uygulamada uzun namlulu tüfek ele geçirilirken 215 bin 198 lira cezai islem uygulandi.

Üniversite Bölgesinde 325 Polisle Uygulama
2 Ekim itibari ile Düzce’de baslayan üniversiteye gelen ögrencilerin güvenligi için Emniyet Müdürlügü ekiplerince genis çapli uygulama gerçeklestirildi.

Hem havadan hem de karadan yapilan denetimlere 325 polis katildi.

Asayis, Trafik, Terörle Mücadele, Narkotik, KOM, Güvenlik, Koruma, IHA, Ahlak, Siber, Çevik Kuvvet, Egitim, Göçmen Kaçakçiligi, Istihbarat, Toplum Destekli Polislik Sube müdürlükleri ile hassas burunlu köpeklerin de katildigi uygulamalarda 3 bin 117 sahis sorgulandi. Yapilan sorgulamalarda aranan 5 sahis yakalandi.

Araçta uzun namlulu tüfek ele geçirildi

Trafik ekiplerince yapilan yol kontrolünde ise 411 araç sorgulamasi yapildi. Bir araç içerisinden uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Tüfek muhafaza altina alindi. Yapilan kontrollerde 73 araç sürücüsüne çesitli maddelerden toplamda 215 bin 198 lira idari para cezasi yazildi.

“Evlatlarimizin hepsi bizlere emanettir”

Yapilan uygulamalari incelemek üzere bölgeye gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, “2023-2024 akademik takvim yili 2 Ekim itibari ile basladi.

Düzce’mizde yaklasik 30 bin ögrencimizi misafir ediyoruz. Üniversite güvenlik tedbirleri çerçevesinde genis bir uygulama yapmaya karar verdik. Konuralp bölgesinde 325 polis memurumuz ile birlikte 3 sabit uygulama noktasi, umuma açik yerler, günü birlik mekanlar olarak adlandirilan yerler, günlük kiralik dairelere yönelik huzur uygulamasi yapildi. Ögrencilerimin aileleri gönül rahatligi ile çocuklarini Düzce’ye göndermeleri noktasinda bir çekinceleri olmasin. Evlatlarimizin hepsi bizlere emanettir. En güzel sekilde ögrencilerimiz burada egitimlerine devam edeceklerdir. Ögrencilerimizi en konforlu sekilde burada misafir etme gayreti içerisindeyiz. Herhangi bir yanlisa bulasmak isteyen insanlar var ise Türkiye Cumhuriyeti devleti burada. Düzce’de devlet burada” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA