Kahverengi Kokarca Için Seminer Düzenlendi

Alapli Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ziraat Odasi isbirligiyle düzenledigi Egitim programinda “Kahverengi kokarca ve filiz güvesi zararlari” ana konu basliklari üzerinden Il Tarim ve Orman Müdürlügü Ziraat Mühendisleri tarafindan sunum yapildi.

Kahverengi Kokarca Için Seminer Düzenlendi
Zonguldak’in Alapli Belediye Kültür salonunda düzenledigi egitim programinda ’Kahverengi kokarca ve filiz güvesi’ zararlilarina karsi Tarim çiftçiler bilgilendirildi. Zonguldak’in Alapli ilçesinde yapilan egitim programiyla ilgili bilgi veren Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ziraat Mühendisi Serkan Bulut, Muhtarlar ve çiftçilere yönelik Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün katkilariyla egitim programi düzenlendigini dile getirdi.

Bulut, "Ilçemizde çiftçilik yapan 200 civarinda Muhtar ve çiftçimizin katildigi egitimde kahverengi kokarca ve filiz güvesi zararlilariyla ilgili bilgiler verildi.

Bilindigi gibi son yillarda findikta en önemli tehlike kahverengi kokarca zararlisi ve filiz güvesidir. Bu zararlilarla hem üreme dönemlerindeki mekanik mücadele hem de zirai mücadele oldukça önemlidir. Bu konuda kadinlarimizin erkeklerden daha çok çaliskan olduklarini bildigimiz için bu egitim programini düzenledik. Kadin çiftçilerimize yönelik egitim programlarimiz devam edecektir” dedi.

Alapli Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Izzet Yilmaz ise Alapli’nin findik üretiminde önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Kahverengi Kokarca zararlisinin findik üretimini olumsuz etkiledigini ve bu nedenle mücadelesinin büyük bir önem tasidigini vurguladi. Biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanilmasiyla çiftçilerin kimyasal ilaç kullanimini azaltabilecegini ve dogaya daha dost bir tarim uygulamasinin saglanacagini ifade etti.

Egitim Programina , Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürü Nihat Agan, Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü ziraat mühendisi Serkan Bulut, Alapli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Izzet Yilmaz, Ziraat Odasi yönetim kurul üyeleri ile muhtarlar ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA