Fatih'te Kaçak Define Aranan Binanin Yakildigi Iddia Edildi, 1 Kisi Gözaltina Alindi

Fatih’te tarihi Kefevi Camii’nin hemen yaninda bulunan metruk binada yangin çikti. Geçtigimiz yillarda ev sahibinin tünel kazdigi ve define aradigi iddia edilen evin yanmasiyla ilgili 1 kisi gözaltina alindi.

Fatih'te Kaçak Define Aranan Binanin Yakildigi Iddia Edildi, 1 Kisi Gözaltina Alindi
Yangin saat 22.00 sularinda Dervis Ali Mahallesi Draman Cami Sokak’ta, tarihi Kefevi Camii’nin hemen yaninda bulunan metruk binada meydana geldi. Geçtigimiz yillarda ev sahibinin kendi evinde tünel kazdigi ve define aradigi iddia edilen metruk binanin define için bu kez de yakildigi iddia edildi.

Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ve saglik ekibi gelirken, yangin itfaiye ekibinin çalismasi sonucu kisa sürede söndürüldü. Öte yandan olayla ilgili 1 kisi gözaltina alindi.

Yanginla ilgili konusan mahalle sakini Ayse Bostan, “Daha önce burasi çok güzel bir mahalleydi. Bina satildi, birisi aldi kazdi kazdi define aradi. Kösedeki duvara kadar geldi. Caminin altina gitti. Sonra tutukladilar hapiste herhalde. Simdi de viran oldu. Giren çikan belli degil. Hirsizlar giriyor çaliyor gidiyor. En sonda da gariban birisi vardi içinde yakti. Bizi de yakti” dedi.

Kaynak: İHA