Ulusal Su Verimliligi Seferberligi Toplantisi Yapildi

Önemli tarim kentlerinden olan Aydin’da gerçeklestirilen Ulusal Su Verimliligi Seferberligi Toplantisi’nda, suyun geleceginin tehdit altinda olduguna dikkat çekilirken, 2050 yilindan itibaren Türkiye’nin su sikintisi yasayan ülkeler arasinda yer alacaginin öngörüldügü anlatildi.

Ulusal Su Verimliligi Seferberligi Toplantisi Yapildi


Ulusal Su Verimliligi Seferberligi Toplantisi, Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinatörlügünde Aydin Vali Yardimcisi Mehmet Yüce ve kurum amirlerinin katilimlariyla gerçeklestirildi.

Aydin Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Altintas’in konusmalariyla baslayan toplantida Degisen Iklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliligi Strateji Belgesi ve Eylem Plani ile ilgili sunum yapilarak bilgi verildi.



Yaklasik 20 yil sonra su sikintisinin baslayacagi ve suyun geleceginin tehdit altinda oldugunu ifade eden Aydin Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Altintas; “Iklim degisikligi, hizli nüfus artisi, artan sanayilesme ve diger çevre sorunlariyla birlikte yasamin kaynagi olan suyun ve insanligin gelecegi tehdit altindadir. Su kaynaklarimizin korunmasi ve verimli kullanilmasina yönelik gerekli tedbirleri almadigimiz takdirde, 2050 yilindan itibaren Türkiye’nin su sikintisi yasayan ülkeler arasinda yer alacagi öngörülmektedir. Su Verimliligi konusunda ulusal ölçekte harekete geçilerek acil önlemler alinmasi hususu 1. Su Surasi sonuçlarinda da öncelikli konu olarak ortaya koyulmustur. Sürecin devaminda Degisen Iklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliligi Strateji Belgesi ve Eylem Plani belgesi hazirlanmistir. Bu çerçevede bakanimizin talimatiyla ‘Ulusal Su Verimliligi Seferberligi’ çalismalari çerçevesinde ilimizde çalismalara baslanmistir. Il Merkezimizde kamu kurum ve kurulus odak personelleri ile ilk bilgilendirme toplantimiz yapilmis, devaminda Haziran, Temmuz ve Agustos dönemini içine alan ilk 3 aylik su kullanimi degisimine yönelik raporumuz Su Yönetimi Genel Müdürlügü’ne gönderilmistir” dedi.



“Her türlü destege haziriz”

Farkindaligin olusturulmasi için her türlü destegi vermeye hazir olduklarinin alini çizen Altintas; “Su Yönetimi Genel Müdürlügü baskanliginda 81 Il müdürlügümüzle yapilan toplanti ve raporlarin incelenmesi sonucunda, il düzeyinde ilerlemelerin kaydedildigi, çalismalarimizin ilk adimlarinin basarili oldugu, fakat birçok ilde kurumlar arasi veri akisinda eksiklikler oldugu bunun bir sonraki faaliyet raporlama dönemlerinde giderilmesi gerektigi hususu belirtilmistir. Il düzeyinde Ulusal Su Seferberligi’nde istenen basariyi elde etmemiz amaci ile ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluslarimizin isbirligi ve sahiplenisine ihtiyaç duymaktayiz. Paydas kurum olarak faaliyetlerin gerçeklestirilmesi üzerine birlikte belirleyecegimiz politika, strateji, eylem plani hazirlama, farkindalik olusturma çalismalarina imkanlarimiz dahilinde her türlü destegi vermeye haziriz. Ilimizden baslayarak ülkemiz genelinde yürütülen çalismalara en üst düzeyde katki saglamak amaci ile Degisen Iklime Uyum Çerçevesinde Su Verimliligi Strateji Belgesi ve Eylem Plani rehberliginde faaliyetlerinizi yürütmeye davet ediyoruz. Isbirligi içinde yürütecegimiz bu süreçte, basarili olacagimiz inanci ile seferberligin ilimiz ve ülkemiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA