TDV KAGEM'in 'Anne Baba Okulu' Seminerleri Basladi

Türkiye Diyanet Vakfi Kadin Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafindan düzenlenen ’Anne Baba Okulu’ seminer serisinin açilis programi, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’in katilimiyla yapildi.

TDV KAGEM'in 'Anne Baba Okulu' Seminerleri Basladi
TDV KAGEM tarafindan düzenlenen ’Anne Baba Okulu’ seminer serisinin ilki, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’in sunumuyla TDV Genel Merkez Konferans Salonunda düzenlenen "Anne Baba Olmaya Psikolojik Hazirlik" baslikli seminer ile gerçeklestirildi.

Tarhan, "Iyi es ve iyi anne baba olmanin ilk adimi iyi insan olmaktir. Çünkü çocuk üç seyi örnek alir; anneyi babayi ve aralarindaki iliskiyi. Çocuk yetistirirken ailede sevgi, anlayis ve destek ortami saglanmali. Çocugun en önemli hakki aile hakkidir. Çocuk yetistirmede anne babanin ayni dili konusmasi çok önemlidir. Çünkü anne baba arasindaki fikir ayriligini çocuk çok ustaca kullanir. Böyle durumlarda egitim hatalari ortaya çikar" dedi.



Seminerin devaminda Tarhan, "Evliligin en büyük düsmani düsünce katiligidir. Bunun halk arasindaki karsiligi inatçiliktir. Inatçilikta empati yetenegi ve duygusal okur yazarlik zayiftir. Karsidakinin ne hissettigini ve ihtiyaçlarini gözetemezler. Bu çagda da evliliklerin çogu empati yoksunlugu ve daha da önemlisi egolarin sismesi sebebi ile bitme noktasina geliyor. Evlilikte ‘Altin Nokta’ kurali vardir; fikir ayriligi yasanan durumlarda iki taraf da adim atarak altin noktada bulusup anlasirlar. Empati yoksunlugu olan kisiler bu altin noktayi bulamaz, çünkü hep kendi istedikleri ön plandadir" ifadelerini kullandi.

TDV Genel Merkez Konferans Salonunda düzenlenen ’Anne Baba Okulu’ semineri 10 hafta boyunca sürecek.
Kaynak: İHA