Polonya'da 4 Çocuga Cinsel Istismarda Bulunan Rahip Tutuklandi

Polonya’da 64 yasindaki bir rahip, 4 çocuga cinsel istismarda bulundugu gerekçesiyle tutuklandi.

Polonya’nin Gdansk kentinde Polikarp N. (64) isimli bir rahip, çocuklara cinsel istismardan suçlu bulundu. Kendisine olan güveni kullanarak dini ibadetleri yerine getirme bahanesiyle 10 yil boyunca 4 çocuga cinsel istismarda bulundugu belirlenen rahibin eylemlerinin bir kismini Polonya’da, bir kismini ise ülke disindaki görevi sirasinda gerçeklestirdigi belirtildi.

Gdansk Emniyet Müdürlügü Basin Bürosu’ndan Piotr Pawlowski rahip Polikarp N.’nin mahkemede kendisine yöneltilen suçlamalari kabul etmeyerek susma hakkini kullandigini bildirdi. Savcilik tarafindan 14 ayri suçlama yöneltilen rahip, çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklandi. Rahip, her cinsel istismar vakasi için 3 ile 15 yil hapis cezasiyla yargilanacak.

Vatikan Disisleri Sekreterligi’nde de görev yaptigi belirtilen rahip, 2022 yilinda pedofili suçlamasiyla görevinden alinmisti. Çocuklari ve Gençleri Koruma Delegasyonu tarafindan yapilan suç duyurusu üzerine hakkinda sorusturma baslatilan rahibin, cinsel istismar eylemlerini 2006-2016 yillari arasinda gerçeklestigi tespit edildi.
Kaynak: İHA