(ÖZEL) Sair Çiftçinin Ilham Kaynagi Doga

Eskisehir’de bulunan bir köyde bahçecilikle ugrasan Riza Demiralay, bos vakitlerinde ünlü sairlerin eserlerini okuyor ve kendi siir çalismalarini sürdürüyor.

(ÖZEL) Sair Çiftçinin Ilham Kaynagi Doga
Odunpazari Ilçesi’ne bagli Yenisofca Köyü’nde meyve-sebze üretimi yapan ve ata tohumuyla ugrasan Riza Demiralay, isten geriye kalan vaktini siir yazmaya ayiriyor. Yaklasik 5 yildan beri siir yazmayi hobi edinen Demiralay, aksam saatlerinde ünlü sairlerin eserlerini okuyarak kendini gelistirmeye çabaliyor. Çayiyla birlikte bahçesindeki bankta otururken dogayla iç içe olarak siir yazmanin kendisine ilham verdiginden de bahseden Demiralay, tüm çalismalarini bir defterde topluyor ve sosyal medya hesabindan paylasiyor.

“Yasantimi, özlemlerimi, hasretlerimi ve duygularimi yaziya döküyorum”

Yaklasik 5 senedir en büyük hobisi siir yazmak olan 58 yasindaki Riza Demiralay, bahçecilikle ugrastigi için özellikle kis aylarinda bol bol okumaya ve yazmaya vaktinin oldugunu söyledi.

Siir yazmayi ve dogayla iç içe olmayi çok sevdigini ifade eden Demiralay, “Geceleri siir yazmak için bol bol vaktim oluyor. Siir aslinda bir nevi kendimi anlatmami sagliyor. Yasantimi, özlemlerimi, hasretlerimi ve duygularimi yaziya döküyorum. Bazen kurdugumuz hayallerin gerçeklesmesi imkansizdir ama o siirde onu imkanli hale getiriyoruz. Önce bir defterde karalama seklinde basliyorum, netlestirdigimde zaman ve tarih atarak sosyal medyada paylasiyorum. Bunlari ileride tasdikletip, çocuklara ve torunlara bir miras birakmayi düsünüyorum. En büyük hobilerimden birisi siir yazmak. Bazen bir çiçekten, bir böcekten, kediden ya da agacin yapraklarindan çikan sesten ilham aliyorsun. Biraz da içine renklilik kattiginizda ortaya kurdugunuz hayalleri yasatacak çok güzel bir siir çikiyor. 5 yildir siir yaziyorum. Basladigimdan beri de bu çalismalarimi sosyal medyada halkla paylasirim” dedi.

Kaynak: İHA