'Malazgirt'in Bugünü Ve Yarini Çalistayi' Düzenlendi

MUS – Mus’un Malazgirt Kaymakamligi öncülügünde "Malazgirt’in Bugünü ve Yarini Çalistayi” düzenlendi.

'Malazgirt'in Bugünü Ve Yarini Çalistayi' Düzenlendi
Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park’taki Millet Bahçesi Kütüphanesinde düzenlenen çalistayda konusan Kaymakam Göksu Bayram, ilçeyi daha ileriye tasimaya yönelik çalismalari degerlendirmek amaciyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Malazgirt ilçesinde arkeolojik kazilarin ve akademik çalismalarin devam ettigini belirten Bayram, "Kazi çalismalari Mugla Sitki Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Çevik hocamizin bilimsel danismanliginda yürütülüyor. Önemli eserler bulundu. Ciddi miktarda ok uçlari, sikkeler, Romen Diyojen’e ait oldugu degerlendirilen mühür ortaya çikti. Biz, bunlari ve nihayetinde Selçuklu Sehitligi’ni ortaya çikararak gidip bas uçunda dua edecegimiz alani; Malazgirtlilere, Türkiye’ye ve Islam alemine kazandirmayi düsünüyoruz" dedi.

Kaziya bilimsel danismanlik yapan Prof. Dr. Adnan Çevik ise Malazgirt ile ilgili çalismanin her mevsim devam ettigini belirterek, "Burada gelecek yilin kazi çalismalarini planliyoruz. Bu sadece sahada kaziya dönük çalismalar olmuyor. Malazgirt ilçesinde neler yapilabilir. Kurumlarla, muhtarlarla, kanaat önderleriyle bütün Malazgirtlilerle degerlendirmek için buradayiz. Kisa ve uzun vadedeki planlarimizi hayata geçirmek için ikinci çalistayi düzenledik. Insallah hayirli bir toplanti olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA