Lise Çikisindaki Kavgada 14 Yasindaki Ögrencinin Burnu Kirildi

Bursa’da lise çikisinda çikan kavgada iddiaya göre 15 kisi, 14 yasindaki gencin üzerine yürüdü. Çikan arbede sonrasi, lise birinci sinif ögrencisinin burnu kirildi.

Lise Çikisindaki Kavgada 14 Yasindaki Ögrencinin Burnu Kirildi
Olay, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde bulunan Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 9. sinif ögrencisi Emirhan Onur Ugurlu (14) sirada otururken yanina E.K. (14) geldi.

Arkadasina yanina oturmamasini söyleyen Emirhan Onur, E.K.’nin yanina zorla oturmasi üzerine durumu ögretmenine bildirdi. E.K., Emirhan Onur Ugurlu’nun yanindan kalkmayinca Emirhan Ugurlu, sinirlenerek sinif ortasinda bagirdi.

Bunun üzerine E.K., üst sinifta okuyan arkadasini çagirdi. Üst sinifta okuyan H.E.Y.(17) sinifa gelerek Emirhan Onur Ugurlu’yu tehdit etti. Bunun üzerine Emirhan Onur Ugurlu durumu müdür yardimcisina bildirdi. Müdür yardimcisi ise iki arkadasi el sikistirarak baristirdi. Emirhan Onur Ugurlu’yu tehdit eden H.E.Y. (17), okul çikisina arkadaslarini çagirdi.

15 arkadasi ile beraber Emirhan Onur Ugurlu’nun üzerine yürüyen kalabalik arasinda arbede çikti. Arbede esnasinda okul disindan geldigi belirlenen Muhammed isimli bir genç, Emirhan Onur Ugurlu’ya kafa atarak burnunu kirdi. Durumu gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine 112 Acil Saglik ve polis ekibi sevk edildi. Saglik ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardindan Emirhan, Uludag Üniversitesi Hastanesi’ne kaldirildi. Saglik ekiplerinin yaptigi tetkikler sonucu Emirhan Onur Ugurlu’nun burnun kirildigi belirlendi. Müsahede altinda tutulan Ugurlu, tedavinin ardindan taburcu oldu.

Oglunun burnunun kirildigini müdür yardimcisindan duydugunu belirten anne Nilüfer Ugurlu “Oglum geçtigimiz gün okul çikisinda darp edilmis. Darp edilmesi sonucu büyük sikintilar yasadik. Burnunda kiriklar var. Su anda ameliyat edilemiyor. Bizler yasadik, baskalari yasamasin. 15 kisi ogluma saldiriyor. Beni okuldan aradilar. Okula gittigimde çocugumu ambulans içinde gördüm. Siniftan bir arkadasiyla okul basindan beri tartisma yasiyormus, anlasamiyorlarmis. Oglumun çantasini atarak zorbalik yapiyorlarmis. Oglum da en sonunda ‘Benden ne istiyorsun’ diyerek silkelemis. Daha sonrasinda zorbalik yapan çocuk üst siniflardan arkadaslarini çagiriyor. Daha sonra üst siniftaki çocuk oglumu tehdit ediyor. Emirhan da durumu müdür yardimcisina belirtiyor. Müdür yardimcisi da kendince aralarindaki durumu çözüp el sikistiriyor. Ama ne yazik ki olay böyle bitmiyor. Oglumu tehdit eden çocuk, okul disindan arkadaslarini toplayarak 15 kisiyle beraber Emirhan’in üzerine yürüyorlar. Aralarindan 5 tanesi darp ediyor. Bir digeri ise ogluma kafasi ile vuruyor ve burnunu kiriyor. Biz böyle olay yasadik, tek istegim kimsenin bu olayi yasamamasi” ifadelerine yer verdi.

Polisin, olayla ilgili sorusturmasi sürüyor.
Kaynak: İHA