Kütahya Valisi Musa Isin, Üniversite Ögrencileriyle Bir Araya Geldi

Kütahya Valisi Musa Isin, Dumlupinar Üniversitesinde (DPÜ) düzenlenen söyleside ögrencilerin sorularini yanitladi.

Kütahya Valisi Musa Isin, Üniversite Ögrencileriyle Bir Araya Geldi
DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Ahmet Yakupoglu Amfisi’nde düzenlenen söylesiye Vali Musa Isin, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, rektör yardimcilari Prof. Dr. Özer Aydin, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Valilik Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Aydin, rektör danismanlari, dekanlar ve ögrenciler katildi.

Vali Musa Isin, "Türkiye Cumhuriyeti 100 yasindadir. Geriye dönüp baktigimizda Türkiye’nin son 50 yili terörle geçmistir. Terör aramiza kin, nefret ve kan soktu. Bir terör örgütü dis destek almadan bir hafta ayakta kalamaz. Bize düsen bir sey var; 85 milyon kisi olarak kenetlenecegiz, birbirimizi sevecegiz. Bizi içerden birbirimize düsürmedikleri sürece kimse bizi yenemez. Vatanimizin ve devletimizin kiymetini bilelim. Kendimizi iyi yetistirelim, vatanimiza iyi hizmetler yapalim. Sizler bizleri geçmek zorundasiniz. Bizi geçin ki ülkemizi daha ileriye tasiyalim" dedi.

Vali Musa Isin, ögrencilerin ulasim, barinma, yemek, il bazinda projeler gibi konularda merak ettikleri sorulari yanitladi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak da, ögrencilere hitaben yaptigi konusmada, "Arkadaslarinizla gönülden dostane bir arkadaslik kurun. Gerçekten sevgiyle ve hosgörüyle bir okul arkadasligi yapmaya çalisin. Arkadaslariniz maddi manevi her türlü problemlerini bize ulastirin. Siz gençlerimiz için mutlu bir yasam ve kaliteli bir egitim sunmaya çalisiyoruz. Burada yaklasik 60 bin ögrencimiz var. Her ögrencimiz sorunu bizim sorumuzdur. Her ögrencimizin mutlulugu bizim mutlulugumuzdur" diye konustu.

Kaynak: İHA