Kadinlarin Destekleriyle Kurulan Rehabilitasyon Merkezi Depremzede Vatandaslara Umut Oldu

Asrin felaketinin vurdugu Hatay’da, Kocaelili kadinlarin maddi destekleriyle kurulan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, depremzede vatandaslara umut oldu.

Kadinlarin Destekleriyle Kurulan Rehabilitasyon Merkezi Depremzede Vatandaslara Umut Oldu
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’a Türkiye’nin dört bir yanindan maddi ve manevi destek geldi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaelili kadinlarin destekleriyle is birligi içerisinde Antakya ilçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulmustu. Mustafa Kemal Üniversitesi yerleskesi içerisinde bulunan ve hizmet vermeye baslayan merkezde, depremzede vatandaslar tedavi edilmeye baslandi. Merkez, depremin yaralarinin sarildigi kentte depremzede vatandaslara umut oldu.

“Su an günde yaklasik 40 hasta tedavi edebiliyoruz”

Depremin yaralarinin sarildigi kentte böyle bir merkeze ampute vatandaslar için ihtiyaç olduguna dikkat çeken Doktor Hayal Güler, “Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli kadinlari hastanemize bagislamistir. Bu katkilarindan dolayi hem Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne hem de Kocaeli kadinlarina çok tesekkür ediyoruz. Burada hem rehabilitasyon yapiyoruz hem de romatizmal hastaliklari olan hastalari tedavi ediyoruz. Hastanemize bu katkilarindan dolayi çok tesekkür ediyoruz. Su an günde yaklasik 40 hasta tedavi edebiliyoruz. Deprem bölgesinde; ampute hastalar, spinal cordlu hastalar, hemiplejik hastalar için rehabilitasyon merkezine ihtiyaç vardi. Bu ihtiyaçtan dolayi böyle bir merkezin kurulmasi ve hastanemize devredilmesi bizler için çok onur verici, gurur verici bir olay” dedi.



“Kendimi daha iyi hissediyorum fizik tedavi ile beraber”

Depremzede Ilknur Baskurt, fizik tedavi ile beraber kendini daha iyi hissettigini belirterek, “Büyük bir depremin ardindan tedavi gördügüm için mutluyum. Kendimi sansli hissediyorum. Çünkü depremden sonra burasi bayagi kötü hale gelmisti. Kocaelili kadinlar sayesinde su an tedavi görüyorum en azindan. Daha iyi hissediyorum kendimi fizik tedavi ile beraber” dedi.

Depremzede Ayse Beyza Bulut ise, omzunda yasadigi rahatsizliktan dolayi tedavi olmaya basladigini ifade ederek, “Su an omuzumda bir sorun var. Bu yüzden fizik tedavi aliyorum. Burayi hastaneye gelmistim. Buraya yönlendirdiler. Su an çok güzel her sey. Gayet iyi ilerliyoruz. Buranin kurulmasinda destek olan herkes tesekkür ederiz yardimlari için” diye konustu

Yasadigi motor kazasi sonrasi fizik tedavi görmeye basladigini ifade eden Yakup Dayan, “Fizik tedavisi görmeye geldim. Daha önce bir motor kazasi geçirmistim. Tedaviden sonra fizik tedavisi görmem gerekiyor diye ifade etti doktorlarimiz. Onun için bugün de ilk günümüz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA