Isveç'te Karaya Oturan Feribottan Yeniden Petrol Sizmaya Basladi

Isveç açiklarinda geçtigimiz hafta karaya oturan feribot yeniden petrol sizdirmaya basladi.

Isveç'te Karaya Oturan Feribottan Yeniden Petrol Sizmaya Basladi
Isveç açiklarinda Alman sirket TT-Line tarafindan isletilen “Marco Polo” adli feribot yeniden petrol sizdirmaya basladi.

Ilk olarak ülkenin güneyindeki Karlshamn kenti yakinlarinda 22 Ekim’de karaya oturan feribot, seferine devam etmis ancak 5 kilometre uzaklikta tekrar karaya oturmustu. Yeniden karaya oturmasi sonucu hasar alan feribottaki 75 kisi güvenli bir sekilde hizlica tahliye edilmisti. Horvik’te mahsur kalan feribottan sizmaya baslayan büyük miktardaki petrol kiyiya ulasmis ve temizlik çalismasi baslatilmisti. Ancak feribotun Pazar günü kötü hava kosullari nedeniyle sürüklenmesi sonucu yeniden petrol sizintisi basladi.

Yetkililer tarafindan yapilan açiklamaya göre petrol, denizde 5 kilometrelik bir alana yayildi ve bölgeden su ana kadar yaklasik 25 metreküp petrol ve atik çikarildi. Sizan petrolün çevre felaketine yol açmasindan endise edilirken, sizinti nedeniyle birçok kus da telef oldu.

Isveç Sahil Güvenlik yetkilisi Tobias Bogholt düzenledigi basin toplantisinda, “Önceligimiz, kazadan kaynaklanan sizintiyi azaltmak ve daha fazla sizinti yasanmasini engellemektir” dedi.

Petrolün tamamen temizlenmesinin bir yil kadar sürebilecegi belirtiliyor.

Cuma günü feribotun kaptani ile bir görevli "dikkatsizlik" gerekçesiyle para cezasina çarptirilmisti.
Kaynak: İHA