Israil Cibaliye Mülteci Kampi'na Vurdu Açiklamasi En Az 50 Ölü

Israil’in Gazze Seridi’nde bulunan Cibaliye Mülteci Kampi’na vurmasi sonucu ilk belirlemelere göre en az 50 kisi hayatini kaybetti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Sivil yerlesim yerlerinin hedef alan Israil, son olarak Cibaliye Mülteci Kampi’ni vurdu. Saldirida ilk belirlemelere göre en az 50 kisi hayatini kaybetti.

Kamp 6 bombayla vuruldu

Gazze Sivil Savunma Müdürü Ahmed el-Kahlout yaptigi açiklamada, Cibaliye Mülteci Kampi’nin tamamen yok edildigini belirterek, "Bu binalarda yüzlerce vatandas yasiyor. Isgal hava kuvvetleri bu bölgeyi ABD yapimi alti bombayla yerle bir etti. Bu, Israil’in Gazze Seridi’ndeki son katliami” dedi.



Ölü ve yaralilar hala sayiliyor

Endonezya Hastanesi tarafindan yapilan açiklamada, saldirida ölenlerin hala sayildigini bu nedenle kaç kisinin saldirida öldürüldügünü net olmadigi belirtilerek, "Yakit sikintisi nedeniyle hastane yarin aksam tamamen çalismayi durduracak" denildi.

Yerel kaynaklar, öldürülenlerin çogunun ayni aileden oldugunu belirtirken, enkaz altinda kalanlari arama-kurtarma çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA